Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bakanlık teklif ettiği isim ısrarla görevi kabul etmedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bakanlık teklif ettiği isim ısrarla görevi kabul etmedi!

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan bugünkü köşe yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir isme bakanlık teklif ettiğini ancak kabul edilmediğini yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bakanlık teklif ettiği isim ısrarla görevi kabul etmedi!
16px
24px
09.04.2021 05:39
ABONE OLgoogle

Ahmet Takan, Korkusuz'daki bugünkü yazısında kabine değişikliği iddialarını ele aldı. Takan, köşe yazısında bakanlık teklif edilen isimleri paylaştı.

ERDOĞAN TEKLİF ETTİ, ADNAN BALİ KABUL ETMEDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın,  İş Bankası eski Genel Müdürü Adnan Bali'ye bakanlık için teklif yaptığını iddia eden Ahmet Takan, Bali'nin görevi ısrarla kabul etmediğini yazdı.

İşte, Ahmet Takan'ın dikkat çeken o yazısı;

Saraydaki kaynaklarıma göre, Tayyip Erdoğan, Naci Ağbal’ı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden bu sorular yüzünden almış. Kaynağımın ifade ettiğine göre, Ağbal’ın yaptığı bazı kurcalamalar ve soruşturmalar Erdoğan’ın hoşuna gitmemiş, bazı bilgilerin bu yüzden CHP’ye ulaştığı sonucuna vararak -tabi bu arada çok da kızmış- Naci Ağbal’ı görevden almış. Ha, bu arada!.. Naci Ağbal’ı hâlâ Maliye Bakanlığı bekleyen isimler arasında da sayıyorlar

Saray kulislerinde bir ara eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ismi gündemdeydi ama yine ne olduysa ondan vazgeçildi. Şu anda sıkça İş Bankası eski Genel Müdürü Adnan Bali konuşuluyor. Son ulaştığım bilgilere göre, Bali, kendisine iletilen teklifi ısrarla kabul etmemiş. Bali, ikna olmazsa Ziraat Bankası eski Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın Maliye Bakanlığı’na getirilebileceği, Lütfi  Elvan’ın da Hazine’den sorumlu olarak göreve devam edebileceği söyleniyor.

Tarım Bakanlığı için de Amerikan Cargill firmasının Türkiye’deki temsilciliğinde görev yapan çok ünlü bir yetkilinin ismi dolaşıyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde