Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den bugün kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den bugün kritik görüşme

Gözler bugün Moskova'da olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan Moskova'ya yapacağı ziyarette Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'le bir araya gelecek. Görüşmenin gündemi ise İdlib krizinin çözümü olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'den bugün kritik görüşme
16px
24px
05.03.2020 09:39
ABONE OLgoogle

Gözler bugün Moskova'da olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Moskova'ya gidiyor. İdlib krizinin çözümü için Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin'le kritik bir görüşme gerçekleştirecek.

Görüşmede, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanısıra İdlib özelinde Suriye'deki güncel gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulacak.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mart 2020 tarihinde Rusya Federasyonu’na günübirlik bir çalışma ziyaretinde bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova’da gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin yanı sıra İdlip özelinde Suriye’deki güncel gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." 

KREMLİN'DEN AÇIKLAMA

Moskova'da bugün yapılacak Erdoğan-Putin zirvesi öncesinde Kremlin'den görüşmeye ilişkin bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Putin ve Erdoğan'ın İdlib konusunda bir uzlaşı sağlamasının ve ortak tedbirler alınmasının umulduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Moskova'da bir araya gelerek Suriye'nin İdlib kentinde tırmanan gerilimi görüşmesi bekleniyor.

Zirve öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da sorulması üzerine, beklentisinin bölgede süratle ateşkesi sağlayabilmek olduğunu söylemişti.

KALIN: MUTABAKAT ÜMİDİYLE GİDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Bahar Kalkanı Harekatı ile son günlerde rejime ciddi kayıplar verildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Putin ile İdlib konusunun görüşüleceğinin altını çizen Kalın, "İdlib’de yaşanan hadiseler çerçevesinde ortak anlayışla bir mutabakata varma ümidi ile gidiyoruz" sözleriyle Türkiye’nin Suriye konusundaki beklentisini yineledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde