Cumhurbaşkanı Erdoğan eski patronu Kemal Coşkun'un cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan eski patronu Kemal Coşkun'un cenaze törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir dönem yanında çalıştığı Coşkun Sucukları'nın sahibinin cenazesine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan eski patronu Kemal Coşkun'un cenaze törenine katıldı
16px
24px
09.03.2023 16:42
ABONE OLgoogle

Fatih Camisi'nde öğle vakti düzenlenen törende, Coşkun Et ve Et Mamulleri Kurucusu Kemal Coşkun'un eşi Firdevs, oğulları Kenan, Kamil, Şamil Coşkun, kızları Perihan Sever, Zuhal Yılmaz, Kamile Akkuş ile yakınları taziyeleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da cami avlusunda merhumun eşi ve çocuklarına baş sağlığı diledi.

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan ile çok sayıda iş insanı da katıldı.

MUHASEBECİLİK YAPMIŞTI

Coşkun Et Yönetim Kurulu üyesi Hanefi Coşkun, Erdoğan'ın bir dönem Coşkun Et'te muhasebeci olarak çalıştığını söylemişti.

Erdoğan’ın başbakanlık koltuğunda olduğu 2010 yılında, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasına giren Coşkun Et'in, kırmızı et piyasasında yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi bulunuyor. Şirket, 1975 yılında Bayburtlu Kemal Coşkun tarafından kuruldu.

Tayyip Erdoğan, başbakanlığı döneminde, 2007 yılında, Coşkun Sucuk'un sahibi Kemal Coşkun'un torunu Hanefi Coşkun'un nikah törenine katılmıştı.

Askerden sonra devam etmişti...

Ayrıca Erdoğan askerliğini bitirdikten sonra yeniden aynı işe, yani Coşkun Et firmasına dönmüş, bir buçuk yıl sonra da hemşehrisi Mustafa Kopuz'a ait Elif Sucukları'nda çalışmaya başlamıştı.

Elif Et Yönetim Kurulu Başkanı Çamur Ali Kopuz ise, 2014 yılında yaptığı açıklamada Erdoğan’la ilgili “Ben 14 yaşımdan bu yana bu sektörün içindeyim. Sayın Başbakan da o yıllarda bizimle çalıştı. Bizimle çalıştığı süre içinde fevkalade bilgili ve becerikli olduğu için Elif Et'e olağanüstü katkılar sağladı. Hakkını teslim etmem lazım çok başarılı oldu” ifadelerini kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde