Cumhurbaşkanı Erdoğan duymasın! Bilal Erdoğan da yüzde 66'a varan oranda zam yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan duymasın! Bilal Erdoğan da yüzde 66'a varan oranda zam yaptı

Bilal ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın sahibi olduğu Çay Saati’nde küçük çaya 6 ayda yüzde 38 zam yapıldı. Salataya ise yüzde 66 zam geldi. Haziran-ekim döneminde enflasyon ise TÜİK’e göre yüzde 16, ENAG’a göre ise yüzde 36 arttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duymasın! Bilal Erdoğan da yüzde 66'a varan oranda zam yaptı
16px
24px
06.12.2022 05:01
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde ürünlerdeki fahiş fiyat artışlarına ilişkin, “Para cezası demek ki bunları ıslah etmiyor. Para cezasının dışında atılacak adımları da ilk kabine toplantımızda masaya yatırırız ve oradan da bunların üzerine ayrıca gideriz” açıklamasında bulunmuştu.

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre Erdoğan’ın çocukları da İstanbul Havalimanı’nda bulunan restoranlarındaki ürünlerinde fahiş fiyat artışlarına gitti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Haziran-Ekim 2022 döneminde enflasyon artışı yüzde 16 oldu. ENAG verilerine göre ise aynı dönemde enflasyon yüzde 36 artış kaydetmişti. Çay Saati’nin yaptığı zamlar her iki verinin de iki kata yakın üzerinde gerçekleşti.

Erdoğan’ın çocukları Bilal ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın ortakları olduğu Çay Saati isimli markanın İstanbul Havalimanı iç hatlarda bulunan şubesinde mayıs ayında 39 TL’ye satılan peynirli salatanın fiyatına yüzde 66 zam yapıldı.

Ürünün güncel satış fiyatı 65 TL’ye ulaştı. Çaydaki fiyat artışı ise yüzde 38 oldu. İnce belli bardaktaki çayın fiyatı 15.75 TL’den 21 TL’ye çıktı. 

Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu ve 2009 yılında kurulan “Doruk Izgara” isimli şirket, İstanbul Fatih’te 2021’de merkez şube olarak ilk Çay Saati markasını açmıştı.

Fevzipaşa’da bulunan Çay Saati isimli işletmede geleneksel Türk kahvesinin mayıs ayında 29.75 TL olan fiyatı yüzde 41 zamla 42 TL’ye çıktı. Teneke kutu kola ise mayıs ayı sonunda 39 TL’ye satılıyordu. Bu ürüne de yüzde 35.89 zam geldi ve güncel fiyatı 53 TL oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde