Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faizle yatırım çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faizle yatırım çağrısı

İş dünyasını düşük faizli kredi ile yatırıma çağıran Erdoğan, yemek bedellerinin vergiden muaf tutulacağını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faizle yatırım çağrısı
16px
24px
26.09.2022 04:08
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun Şubat ayında makul düzeylere, önümüzdeki yıllarda tek haneye ineceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye ekonomi modelinin hedefi, ülkemizi yatırım, istihdam, cari fazla yoluyla büyütmek oluşmuştur. Artık birçok lider faizi düşürmenin faydasından söz ediyor. Sayın Putin geçmişte faizi savunurken bugün düşürmeye başladı" dedi. İş dünyasını düşük faizli kredi ile yatırıma çağıran Erdoğan, yemek bedellerinin vergiden muaf tutulacağını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında konuştu. Türkiye ekonomi modelini en ağır şekilde eleştirenlerin aynı çizgiye yöneldiğini kaydeden Erdoğan "Faiz, enflasyon, kur dengesi teorilerinin aslında hiçbir soruna çözüm sağlamadığı bizzat bu işin sahipleri de ikrar etti. Dikkat ederseniz bu yöntemler artık kimse tarafından dile getirilmiyor. Getirilse de ciddiye alınmıyor. Artık birçok lider faizi düşürmenin faydasından söz ediyor. Rusya bizzat sayın Putin geçmişte faizi savunurken bugün düşürmeye başladı. Yüzde 8.6'ya kadar indirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:

- Dünyanın tamamı gibi ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınında İTO ile etkin çalışmalar yürüttük.

Son 20 yılda çok saldırı ve oyunla mücadele ettik. Ekonomi de saldırılara maruz kaldı. 2018 Ağustos'u itibarıyla bu saldırı açık bir hal aldı. Bu tablo karşısında çok önceden başlatmamız gereken alternatif bir ekonomi politikasını süratle hayata geçirdik. Ülkemizin ihtiyaçlarına göre sürdürdüğümüz Türkiye Ekonomi Modeli'nin hedefi ülkemizi ihracat, cari fazla ve istihdam yoluyla öne çıkarmak.

- Ekonomik işleyişin kökünden sarsıldığı dünyada ülkemizi en ağır şekilde eleştirenler bile bizimle aynı çizgiye yöneldi. İşte bunu son Semerkand zirvesinde, ardından Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki görüşmelerimizde tüm liderler ifade etti. Türkiye artık eski Türkiye değil.

- Faiz, enflasyon, kur dengesi teorilerinin aslında hiçbir soruna çözüm sağlamadığı bizzat bu işin sahipleri de ikrar etti. Dikkat ederseniz bu yöntemler artık kimse tarafından dile getirilmiyor. Getirilse de ciddiye alınmıyor. Artık birçok lider faizi düşürmenin faydasını söz ediyor. Rusya bizzat sayın Putin geçmişte faizi savunurken bugün düşürmeye başladı. 8.6'ya kadar indirdi.

- Diyorum ki, karşımda yatırımcılar var. Sizlere sesleniyorum. Gelin, biz başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizleri yatırıma davet ediyorum. Çünkü, düşük faizle aldığınız krediyle yapacağınız yatırımlar ne yapacaktır, istihdam sağlayacak, üretim, ihracatı artıracak ve cari fazlayı da lehimize döndürecektir.

- Hep söylediğimiz gibi 2018 yılında ekonomi politikasında istihdam ve üretim odaklı tercihte bulunduk. Yılın ilk yarısında yüzde 7,5 olan büyümemiz, 31 milyon istihdamımız, 300 milyar dolara giden ihracatımız hedeflerimize doğru ilerlediğimizin işaretleridir.

- Enerji sübvansiyonlarımız yarım trilyon liraya ulaştı.

- İnşallah Karadeniz'den doğalgazı halkımıza ulaştırdığımız zaman devran çok daha farklı dönmeye başlayacaktır.

- Enflasyonu şubat ayında makul düzeye indireceğiz. Enflasyonu tek haneye indirmekte kararlıyız. Enflasyonu mazide bir hatıraya dönüştüreceğiz.

Yemek bedeline vergi istisnası

Çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli vergi istisnası kapsamına eklenecek. Vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardık.

- İşverenlerin çalışanlara elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinin 1000 liralık kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz.

Konuşmaların ardından İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul iş dünyası adına Şükran Belgesi takdim etti.

İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İTO Başkanı Avdagiç tarafından takdim edildi. Ödüller restorasyon, kültür-sanat, turizm, teknoloji, vefa, girişimcilik ve dönüşüm olmak üzere 6 kategoride verildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde