Cumhurbaşkanı Erdoğan ağır konuştu: Namussuzlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan ağır konuştu: Namussuzlar

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yılın son Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ağır konuştu: Namussuzlar
16px
24px
26.12.2022 19:38
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki yılın son Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.40'ta başlayan toplantı, yaklaşık 3 saat 40 dakika sürdü.

Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemizin kazancını her kesimine yansıtmakta kararlıyız"

"Biraz sonra doğalgazdaki yeni müjdelerimizi milletimizle paylaşacağız. 8 bin 507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir.

Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken, sosyal yardımlar, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerinde bu anlayışla hareket ediyoruz.

"Emeklilikle ilgili beklentileri yılbaşından önce gündemden çıkartmaktır"

İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız.

Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır.

"Fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz"

Amacımız 2024'te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır.

Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz. Mücadele, hukuki olduğu kadar ahlaki zeminde de yürütülmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmediği artışlar, kısa vadede kazandırıyor gibi görünse de uzun vadede kaybettirecektir. Bunlar, bizim gözümüzde kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan, haramzadelerdir, ahlaksızlardır. Ağır konuşuyorum kusura bakmayın, namussuzlardır.

"Ülke ve millet olarak pek çok bedel de ödedik"

Bundan 20 yıl önce iktidara gelirken öncelikle eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, tarım, dış politika bütün bu alanlarda yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Demokrasi ve kalkınma atılımını gerçekleştirmek için uzun ve meşakkatli yolculuğun her safhası ayrı bir mücadeleyle geçmiştir. Vesayetin oyunlarını, terör örgütlerinin saldırılarını, darbecilerin teşebbüslerini, ekonomik tetikçilerin tuzaklarını birer birer kırarak ülkemizi bugünlere getirdik.

Ülke ve millet olarak pek çok bedel de ödedik. Yeri geldi milletimizin hassasiyetleri üzerinden sosyal kaos çıkarmaya, yeri geldi hak ve özgürlükler üzerinden demokrasimize saldırdılar. Şehirlerimizi kana ve ateşe boğmak istediler. Yeri geldi içimizdeki bazı hainleri kullanarak darbe girişimlerinde bulundular. Hamdolsun milletimizle omuz omuza, yürek yüreğe vererek bunların hepsini de bertaraf ettik. Son 1 yıldır yaşadığımız ekonomik türbülans bu sürecin örneklerinden biridir.

"Pazar günü yeni umut ve heyecanlarla 2023'e merhaba diyeceğiz"

20 yılın her senesi gibi 2022'de de maruz kaldığımız tepkilere karşı verdiğimiz destancı mücadele, eser ve hizmetlerle tarihteki yerimizi yeniden aldık. 2022'yi Cumartesi gecesi uğurlayacak Pazar günü yeni umut ve heyecanlarla 2023'e merhaba diyeceğiz.

"Ücretsiz yemek imkanına sahip öğrenci sayımızı 5 milyona çıkaracağız"   

Özel yetenekli öğrencilerimize hizmet veren 379 bilim ve sanat merkezine erişimi kolaylaştırmak için tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde genişleteceğiz. En fazla enerji tüketen bir okulumuza toplamda 60 megavat kapasiteli çatı üstü güneş enerji sistemi kuracağız.

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik çalışmaları yoğunlaştıracağız. Değerler eğitimini ana sınıftan itibaren sistemin temel unsurlarından biri haline getireceğiz.

Yetişkinlerin yüzde 25'ini halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine dahil edeceğiz. Okullarda ücretsiz yemek imkanından yararlanan öğrenci sayımızı 5 milyona çıkartacağız.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde