Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bosna-Hersek'e kimlikle seyahat

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bosna-Hersek'e kimlikle seyahat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık kimlik kartlarıyla Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını verdik" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bosna-Hersek'e kimlikle seyahat
16px
24px
06.09.2022 16:19
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya geldi.

Erdoğan, Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Şefik Caferoviç, konsey üyeleri Zeljko Komsic ve Milorad Dodik ile bir araya geldi.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konsey üyeleri ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

*Türkiye olarak Bosna Hersek’e yönelik kalkınma yardımlarımızı hız kesmeden sürdürürken bir yeni adımı da özellikle artık kimlik kartlarıyla özellikle Bosna Hersek-Türkiye arasındaki gidiş gelişleri yapabilme kararını da verdik.

*Dışişleri Bakanlarımız süratle gerekli prosedürü bitirecekler. Bundan böyle Türkiye’den Bosna Hersek’e, Bosna Hersek’ten Türkiye’ye kimlik kartıyla seyahat yapılabilecek.

*Yarın aynı şekilde Sırbistan ile de böyle bir anlaşmayı imzalayacağız. Daha önce Bulgaristan ile de böyle bir anlaşmayı imzalamıştık.

*TİKA Bosna Hersek’te 1995 yılından bu yana 1000’e yakın projeyi bu kapsamda buna benzer hayata geçirdi.

*Tüm kulvarlarda Bosna Hersek’in yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.

YUNANİSTAN’A UYARI

*Benim bu anlattıklarım bir rüya değil. Eğer bir gece ansızın gelebiliriz diyebiliyorsak, vakti saati geldiğinde TEKNOFEST’te bunu söyledim bir gece ansızın gelebiliriz. Niye?

*Eğer ellerinde bu adalar var bu adalarda üsler var. Buralardan hareketle bize karşı bu tür gayrimeşru tehditler sürerse sabrın da bir sonu vardır.

*İşte o sabrın sonu geldiği anda biz ne diyoruz, sabrın sonu selamettir. Biz de o selameti gördüğümüz anda vakti saati gelirse gereği yapılır.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde