Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 81 ilde mevcut kısıtlamalar sürecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 81 ilde mevcut kısıtlamalar sürecek!

"Mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 81 ilde mevcut kısıtlamalar sürecek!
16px
24px
15.03.2021 21:37
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın oluşturduğu risk haritasında değişime gidilmediğini ve 81 ilde kısıtlamaların mevcut haliyle devam edeceğini açıkladı. Erdoğan, "Milletimizin yeni normalleşmenin ilk heyecanıyla kurallara riayet konusunda yeterli dikkati gösteremediğini düşünüyorum. Bundan sonra çok daha bilinçli ve dikkatli davranarak bu meselenin üstünden hep birlikte geleceğiz" dedi.

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, iki hafta öncesine göre Türkiye genelinde yaşanan vaka artışına rağmen risk haritasında değişiklik yapılmadığını söylerken, "Kimi illerimizde görülen vaka yükselişlerine rağmen bu artışın hastaneye yatış, yoğun bakım ve entübe sayılarına sınırlı şekilde yansımasını sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Aşılama yaygınlaştıkça mücadelenin daha etkin hale geldiğini görüyoruz. Tüm bu verileri göz önüne alarak bugünkü toplantımızda şehirlerimizdeki mevcut uygulamayı bir süre daha sürdürme ve gelişmeleri yakın takip etme kararı aldık" ifadesini kullandı. 

Erdoğan, açıklamasının büyük bölümünde salgın yönetiminde hükümetin aldığı kararları hatırlatırken, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) uygulamasının mart ayı sonunda bitirildiğini belirtti. Erdoğan, "Bu desteklerle milletimizin her kesiminin salgın dönemini en az zararla atlatmasını temin etmeyi amaçladık. Her bir ferdin yanında olmak en başta yer alan görevimizdir ama asıl olan temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet ederek, aşılamayı hızlandırarak salgın sonrasına hazırlanmaktır" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın 1 Mart'ta açıkladığı 'Türkiye'nin risk haritası'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki 81 ilin Covid-19 değerlendirme kriterlerine göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak gruplandırıldığı haritayı 1 Mart'taki kabine toplantısının ardından paylaşmıştı. Haritaya göre iller şöyle sıralanmıştı.

Düşük riskli iller (Mavi): Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Covid-19'da düşük riskli (mavi) iller oldu.

Orta riskli iller (Sarı): Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bursa, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

Yüksek riskli iller (Turuncu): İstanbul ve İzmir'in yanı sıra, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

Çok yüksek riskli iller (Kırmızı): Covid-19 vakalarına göre, Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) grupta yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde