Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'den savaştan kaçıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'den savaştan kaçıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'den savaştan kaçıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye'den savaştan kaçıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkacağız
16px
24px
09.05.2022 14:13
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyelerilerin geri dönüşü tartışmasına ilişkin olarak, "Suriye'den, savaştan çıkıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız" açıklamasını yaptı. Erdoğan, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" demişti.

Erdoğan, MÜSİAD'ın 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'ne katıldı. Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

Atalarımız iltifatsız emek zayidir diyor. Başarının takdir edilmesi gerekir. Mandacı ekonomistlerin karamsarlığı aşıladığı bu dönemde bu yaklaşım çok daha önemli. Kötümser tablo çizmeye çalışanlara en büyük cevap, ödül alanlardır.  Erdoğan: 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz

İstihdamda 30 milyonun üstüne çıktık. Sanayi üretimi ve ihracatımız her ay rekorlar kırarak yükseliyor.

Çalışkan, millet ve memleket sevdalısı iş adamlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.

MÜSİAD her kritik dönemde milli iradenin yanında saf tutmuştur.

Biz muhacirlik ve ensar olma kabiliyetinin ne olduğunu bilen bir kültürün mensuplarıyız. Onun için de biz bu yolda aynı anlayışla devam ediyoruz. Suriye'den savaştan kaçıp ülkemize sığınan kardeşlerimize sahip çıkacağız Bay Kemal. Siz ne derseniz deyin biz ordayız. Biz bu konutları da onun için yapıyoruz. Kendileri arzu ettiklerinde vatanlarına gidebilirler. Biz onları bu topraktan kovmayacağız. Birileri çıkmış laf salatası yapıyor. Biz ev sahipliğine devam edeceğiz, onları katillerin eline atmayacağız. Bu süreç içinde yardımseverliğimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu yolda aynen yürümeye devam edeceğiz.

Enerji, gıda ve hammadde fiyatları dünyada enflasyonu körüklüyor. Tüm bu olumsuz gelişmelerden Türkiye ekonomisi de etkileniyor. Üstelik biz kur baskısı ve eskiden beri en önemli sorunumuz olan rasyonaliteden uzak fiyatlandırma alışkanlığı ile mücadele ediyoruz. Piyasa fiyatlarında oluşan şişmenin de temel bahanesi petrol fiyatlarındaki dalgalanma. ancak enerji fakiri olan bir ülke Türkiye. Buna rağmen kullanıcılara yansıyan fiyat bakımından en düşük enerji maliyeti Türkiye'de.  Bakan Soylu açıkladı: 1 milyon Suriyeliye ev yapılacak

“Aşırı yüksek enflasyon, bugün Avrupa ve ABD olmak üzere herkesin ortak sorunu haline gelmiştir”

2022 Mart ayı itibariyle Avrupa'da doğal gaz fiyatları yaklaşık yüzde 600 oranında arttı yani 6 katına çıktı. Benzer fiyat yükselişlerini gıdadan petrole kadar hemen her alanda görmek mümkündür. Aşırı yüksek enflasyon, bugün Avrupa ve ABD olmak üzere herkesin ortak sorunu haline gelmiştir. Birçok ülkede üretim yavaşlamakta, istihdam düşmektedir.

“Biz bir de kur baskısı, fiyatlandırma alışkanlığıyla mücadele ediyoruz”

Elbette tüm bu olumsuz gelişmelerden Türk ekonomisi de ister istemez etkileniyor, üstelik biz bir de kur baskısı, fiyatlandırma alışkanlığıyla mücadele ediyoruz. Artan enerji ve hammadde maliyetlerinin sanayicilerimiz üzerinde ciddi baskı oluşturduğunun farkındayız.

"Piyasa fiyatlarında oluşan şişmenin de temel bahanesi petrol fiyatlarındaki aşırı dalgalanma"

Piyasa fiyatlarında oluşan şişmenin de temel bahanesi petrol fiyatlarındaki aşırı dalgalanmadır. Enerji fakiri olan bir ülke Türkiye. Buna rağmen kullanıcılara yansıyan fiyat bakımından Avrupa dahil en düşük enerji maliyeti Türkiye’dedir.

Hükümet olarak vatandaşımızın ve işletmelerimizin kesintisiz enerjiye en uygun erişimi için tüm imkanları seferber etmiş durumdayız. Muhalefetin sabotajlarına rağmen nükleer güç santrallerimizi devreye almak için gece, gündüz demeden çalışıyoruz. 

“Akkuyu'yu 2023 sonuna kadar inşallah bitireceğiz”

Akkuyu'yu 2023 sonuna kadar inşallah bitireceğiz. 18 Mart Çanakkale Köprümüzü bitirdik ve milletimizin emrine sunduk. Bütün bunlarla beraber birer hafta aralıklarla Tokat Havalimanı'nın açılışını da yaptık. O da sadece Tokatlıların değil tüm insanlığın emrine amade.

“Rize-Artvin Havalimanı’nın cumartesi açılışını yapıyoruz”

Dünyada 5 tane deniz üzerinde havalimanı var, bunun iki tanesi bizde. Birisi Giresun-Ordu Havalimanı, şimdi ikincisi de Rize-Artvin Havalimanı olarak cumartesi açılışını yapıyoruz. Bu modern bir toplumun sağladığı imkanın daniskasıdır.

“Göreve geldiğimizde Türkiye'de 26 tane havalimanı vardı”

Göreve geldiğimizde Türkiye'de 26 tane havalimanı vardı şimdi 57 tane havalimanı var. Üniversitemizin olmadığı il yok, 81 vilayetimizin tamamında üniversitemiz var. 19 tane şehir hastanemiz var ve şehir hastanemizin yapımı da devam ediyor. Bunlar olmamış olsaydı Koronavirüs belasını rahat rahat atlatabilir miydik?

“Devlet olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu göstermiş olduk”

Yeni sahalarda sismik arama faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 4 sondaj gemimiz var, göreve geldiğimizde bizim böyle gemilerimiz yoktu. Gelir ve damga vergilerini kaldırdık. Devlet olarak elimizi taşın altına koyduğumuzu göstermiş olduk.

“85 milyonun her bir ferdinin fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmeleri için çalışıyoruz”

85 milyonun her bir ferdinin fiyat artışlarından asgari düzeyde etkilenmeleri için sağlıyoruz. Bu süreçte temel önceliğimiz çevremizdeki ateşi sınırlarımız dışında tutmaktır. 

Vatandaşımızın özellikle belini büken fahiş fiyat artışlarının bir kısmının ekonomik gerçeklerle bağlantısının bulunmadığını da elbette biliyoruz. Kazanmak yerine milletimizin aşına kan doğrama peşinde olan fırsatçıların olduğunu görüyoruz.

Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün Kabine Toplantımız var, bu toplantıda bu meseleleri tekrar tartışacak ve alınması gereken ilave önlemler varsa süratle hayata geçireceğiz. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde