Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan ziyaretinde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke
16px
24px
31.03.2022 14:31
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Manda yoğurdu ile ilgili verdiğiniz tarif üzerinden yapılan yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sanki Türkiye manda fakiri bir ülke. Anadolu’da benim insanım istediği marketten, istediği gibi her türlü yoğurdu bulabiliyor mu? Manda yoğurdunu da buluyor, koyun yoğurdunu da buluyor, keçi yoğurdunu da buluyor. Kaldı ki zaten evinde kendisi yapıyor. Erdoğan uyumadan önce tükettiği özel karşımın tarifini verdi

Onunla da kalmıyor, ondan her tür tereyağını da üretiyor. Benim Anadolu'daki çiftçim, köylüm her türlü hayvanın sütünün türevini peyniriyle, yoğurduyla, tereyağıyla kendi evinde üretiyor. Durum böyleyken diyor ki bal demişim. Tamam da, orada benim karşımda kimler var?

Tokat’ın arıcıları var. Bunlar bal işi yapıyor. Benim söylediğim ne? Bir çay kaşığı kestane balından bahsediyorum. Bir şeyden daha bahsediyorum. Yulaf diyorum. Erdoğan’ın manda yoğurtlu tarifi ülke gündemine bomba gibi düştü

Anadolu’da yulafın olmadığı çiftçim mi var? Hepsinin evinde var. Bunu da orada karşımdaki çiftçilerle konuşuyorum ve çiftçilerin hepsinde de tabi bir mutluluk. Niye? Onun sofrasındakini paylaşıyorsun. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde