Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mursi kardeşim şehit olmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mursi kardeşim şehit olmuştur

Eski Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin mahkeme salonunda ölmesinin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mursi şehit olmuştur, onunla aynı yolu yürüyen tüm kardeşlerimin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mursi kardeşim şehit olmuştur
16px
24px
17.06.2019 17:12
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin ölümüyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Malesef mahkeme salonunda cereyan etmiş. Öncelikle Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Demokratik yollarla, yüzde 52 gibi oranında bir oy almakla birlikte Mısır'a cumhurbaşkanı olan merhum Mursi'yi devirerek, demokrasiyi bir tarafa koyarak işgalci bir eda ile, tamamiyle bir darbe ile Mısır'ın başına geçen zalim Sisi, bildiğiniz gibi 50'ye yakın Mısırlı'yı şu ana kadar idam etmiştir ve Batı bu idamlara hep sessiz kalmıştır.    Mısır eski Cumhurbaşkanı Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti

AB üyesi ülkeler idamı yasaklarken ne yaızk ki Mısır'da bu katil Sisi'nin davetine icabetle oradaki toplantıya icabet etmişlerdir. Bu, iki yüzlülük değil çok yüzlülüktür. bir taraftan siz Türkiye'nin idamı kaldırmasını isteyeceksiniz, kaldırtacaksınız, ama öbür taraftan, Mısır'ın bu idam mekanizmalarını çalıştırdığı bir dönemde, hatta 7 gencin idam edildiği bir dönemde Mısır'da uluslararası bir toplantıya AB ülkesinin katımını hiçbir şeyle anlamak, anlatmak mümkün değil. Mursi şehit oldu, dualarımız onunla beraber. Onunla aynı yolu yürüyen tüm kardeşlerimin başı sağ olsun. Mısır halkının başı sağ olsun diyorum, ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum, Allah rahmet eylesin diyorum"

Erdoğan ayrıca Twitter hesabından da Türkçe ve Arapça baş sağlığı mesajı paylaştı: 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde