Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet burada 107 yıl önce tarihin akışını değiştirmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet burada 107 yıl önce tarihin akışını değiştirmiştir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gittiğim her yerde, gençlerle her buluşmamızda onlara Çanakkale destanını anlatıyorum " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet burada 107 yıl önce tarihin akışını değiştirmiştir
16px
24px
18.03.2022 12:34
ABONE OLgoogle

Erdoğan, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 107. Yılı Anma Töreni"nde konuştu. 

Çanakkale Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ilk törende Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk sunumu gerçekleşti, şehitleri selamlamak adına 'TCG Kınalıada' korvetinden 21 pare top atışı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda saat 09.00'da başlayan törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Lucas Robson, Avustralya'nın Askeri Ateşesi Albay Richard Campbell, Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Nicole Slight, Yeni Zelanda Askeri Ateşesi Albay İan Brandon, AKP Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Anıta ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti adına Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar çelenk bıraktı. Ardından Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da çelenk koydu. Şehitleri selamlamak adına Çanakkale Boğazı’nda bulunan 'TCG Kınalıada' korvetinden 21 pare top atışı gerçekleştirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından 1994 yılında 253 bin şehit adına, 3972 Sayılı Kanunla Çanakkale'ye verilen ve üzerinde 'Çanakkale geçilmez' yazan altın madalya, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Türk Bayrağı'na takıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Boğaz Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

 

 

"İstiklal Harbimiz'de, Kıbrıs Barış Harekatı'nda, 15 Temmuz'da vatanı için canını feda eden tüm vatandaşlarımıza Alllah'tan rahmet diliyorum. İstiklale aşık bir millet 107 sene önce burada tarihin akışını değiştirmiştir. Çanakkale'de imanlı yürekler karşısında, dünyanın en güçlü orduları hüsrana uğradı" diyen Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Çanakkale Zaferi sadece bizim değil Balkanlar'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya yüz milyonlarca kardeşimizin ortak zaferidir. Burada sadece Türkiye'nin her ilinden, her ilçesinden kahramanların kabirleri yok aynı zamanda gönül coğrafyamızını dört bir köşesinden gelip burada toprağa düşen şehitlerin mezarları da var.

Gittiğim her yerde, gençlerle her buluşmamızda onlara Çanakkale'yi, Çanakkale destanını anlatıyorum. Sadece kendi çocuklarımızın değil, Balkanlar'ın, Afrika'nın, Orta Doğu'nun gençlerinin de buraya gelerek atalarını tanımalarını, aramızdaki kardeşliğin kökenlerine şahit olmalarını istiyorum. Mustafa Kemal'in komutasında zaferimizi gösterdik

Çanakkale Deniz Zaferi'mizin 107. yıldönümünü tekrar tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum."

‘Çanakkale Geçilmez’ yazılı altın madalya Türk bayrağı ile birlikte göndere çekilmesinin ardından resmi çelenk koyma töreni sona erdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde