Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emekliye yüzde 30 zam, en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emekliye yüzde 30 zam, en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Memur ve emekli maaş artış oranı yüzde 30' yükseldi. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Memur ve emekliye yüzde 30 zam, en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL
16px
24px
04.01.2023 12:14
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Yaptıklarımızla yetinmeyecek ötesini arayacağız. 2023'te son defa ve çok güçlü bir destek istiyoruz. Son defa lafımızı birileri yanlış anlıyor, bu seçime yönelik söylüyorum ben. Start değil bu finish.

Avara kasnak gibi dolaşanlar var bu ülkede.

Karadeniz gazının ilk fazını mart sonunda faaliyete alıyoruz.

Varsın birileri ucube bir masa etrafında köşe kapmaca oynasın birbirlerinin ardından film fırıldak çevirsin birbirlerinin gözünü oysun. Varsın birileri bizim emeğimizi iki çift lafla, iki satır sosyal medya mesajıyla çalmaya kalksın. Varsın birileri kendi saplantılarını ülke ve dünyanın gerçeği sanarak hayal aleminde yaşamaya, kin kusmaya devam etsin. Biz işimize bakacağız eser ve hizmet siyasetimize bakacağız.

Ayder ve çevresindeki çalışmaları bitirerek bölgeyi herkesin beğeneceği yeni görünümüne kavuşturacağız.

Orman köylülerimize müjde vermek istiyorum. Orman köylerimizde yaşayan 7 milyon vatandaşımız var. Onların gelirlerini artırarak refah seviyesini yükseltmek için yeni bir destek projesi hazırladık. ORKÖY ödemeleri için bu yıl 1.2 milyar lira destek tahsis ettik.

ASGARİ ÜCRETE DEVLET DESTEĞİ

Asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Küçük işletmelerin yükün altından kolay kalkmasını sağlamak amacıyla, asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımız açıklıyorum.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI

Memurlarımızın ve emeklilerimizin durumlarını bildiğimiz için Hazine ve Maliye ve Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanları ile değerlendirme yaptık ve memur ve emekli maaşlarında yüzde 25 artışa gittik. Bakanlarımıza bu oranı daha da çıkartacak formüller bulma talimatını verdim. Memur ve emekli maaş artış oranı yüzde 30 oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI

En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL oldu.

Asgari ücret artışında, yıl içinde beklenmedik bir durumla karşılaşılması halinde, temmuz ayında telafisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Şayet başörtüsü teklifi 400'ün üzerinde oyla kabul edilirse, yürürlüğe sokarız. ama bu teklif 400'ün altında ve 3602ın üzerinde bir oy sayısı ile Meclis'ten çıkarsa, halk oylamasına götürmemiz gerekiyor. Milletimizin hakemliğine gitmekten çekinmeyiz.

Bizim kendi eserimiz füzemiz yoktu. Öyle füzeler yapıyoruz ki, Yunan tutuştu. 'Bunlar Atina'yı vuracak' demeye başladılar. Ya sakin olun, uslu durun, bizim Atina ile işimiz yok.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde