Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut yok satıyor, demek ki doğru istikametteyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut yok satıyor, demek ki doğru istikametteyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrasında "Turizm toparlandı, tarım iyi bir dönemde. Konut ve otomotiv sektörleri adeta yok satıyor. Tüm bunlar doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut yok satıyor, demek ki doğru istikametteyiz
16px
24px
27.06.2022 21:44
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Asgari ücrete zam konusunda komisyonun çalışmalarını hafta sonuna kadar bitirmiş olacağını kaydeden Erdoğan, 'Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Detaylarını daha sonra açıklayacağımız çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Erdoğan ayrıca tartışma konusu olan 140 bin liralık Cumhurbaşkanı maaşını da "Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden fırtınalar kopartanlara bir çift laf söylemek istiyorum. Bizim sistemimizde cumhurbaşkanı maaşı, emekli milletvekilleri ve merhum cumhurbaşkanlarının ailelerine ödemelerin de göstergesidir." sözleriyle savundu.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:

Hazırlıklarımız biter bitmez Suriye'de yeni harekâtlara başlayacağız.

Siyasi ve insani krizlerin yükünü en fazla taşıyan ülke durumundayız. Tehditleri kaynağında ortadan kaldırma üzerine kurulan stratejimizi başarıyla uyguluyoruz. Uluslararası platformlarda ilkeli duruşumuzla farkımızı her alanda gösteriyoruz. Türkiye'yi bir yandan terör koridoruyla kimi ülkeler vasıtasıyla kuşatma girişimlerini akamete uğrattık, uğratmayı da sürdüreceğiz.

[Marmaris yangını] Yangına toplam 60 hava aracıyla müdahale edildi Bay Kemal. Muğla'da büyükşehir belediyesi sende. Acaba ne yaptınız? Büyükşehir belediyelerinin itfayesi yok mu? Onlar ne iş yaptılar? Ama biz burası CHP belediyesidir demedik.

Adana'da 2 yüksek kaliteli petrol rezervi bulduk. Değeri yaklaşık 1 milyar dolar.

Yeni kaynaklar bulmak için Akdeniz ve Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerimizi kesintisiz sürdüreceğiz

Yarın İspanya'ya NATO Zirvesi'ne gidecek, ülkemizin hak ve menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız.

'Konut yok satıyor'

Turizm toparlandı, tarım iyi bir dönemde. Konut ve otomotiv sektörleri adeta yok satıyor. Tüm bunlar doğru istikamette gittiğimizi gösteriyor.

'Enflasyonun yükünü bir süre daha omuzlarımızda taşıyacağımız açıktır'

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında ortaya çıkan kur dalgalanması ve enflasyondaki ciddi yükseliş hepimizin canını sıkmıştır. Enflasyonun yükünü bir süre daha omuzlarımızda taşıyacağımız açıktır, millemizden sabır bekliyoruz. İnşallah 2023'ün Şubat Mart aylarından itibaren enflasyonu aşağı çekmiş olacağız.

Cumhurbaşkanı maaşı

Cumhurbaşkanı maaşı üzerinden fırtınalar kopartanlara bir çift laf söylemek istiyorum. Bizim sistemimizde cumhurbaşkanı maaşı, emekli milletvekilleri ve merhum cumhurbaşkanlarının ailelerine ödemelerin de göstergesidir.

TBMM'ye çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçeden Cumhurbaşkanlığı ödeneği ile ilgili maddenin çıkarılmasını istiyorum.

Vatandaşlarımızın karşısına bu tarz bir konuyla çıktığım için sizlerden helallik diliyorum.

Asgari ücret

Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim. Detaylarını daha sonra açıklayacağımız çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum .

Çalışma Bakanım asgari ücret komisyonuyla bir araya gelecekler, bu hafta sonlanmadan çalışmalarını bitirecekler.

Asgari ücret artışı yapılırken Bakanlığımız, özellikle belli sayıya kadar personel çalıştıran işverenleri gözetecek bir yöntem de geliştirecektir.

Amacımız enflasyon oranı kaç olursa olsun hiçbir çalışanımızın ve emeklimizin hayat pahalılığının altında ezilmesine müsaade etmemektir.

Temmuz ayı memur maaşları, Kurban Bayramı öncesinde 8 Temmuz'da zamlı haliyle ödenecek.

20 bin yeni öğretmen atamasıyla ilgili süreç önümüzdeki dönem Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılacaktır.

Bayram tatili

Kurban Bayramı'nı takip eden günlerle 15 Temmuz arasının idari izin olacağı haberini paylaşmak istiyorum.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde