Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koltuk paylaşımı yapıyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koltuk paylaşımı yapıyorlar

Ankara'da Sivil toplum kuruluşları ve Muhtarlar Buluşması'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masaya tepki göstererek, "Eski Türkiye günlerine geri dönme tekliflerini reddetti. Koltuk paylaşımı yapıyorlar. Toplamı 1 puan eden malum partiler, ondan yaklaşık 40 tane vekil aldılar" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Koltuk paylaşımı yapıyorlar
16px
24px
24.05.2023 12:05
ABONE OLgoogle

Ankara Keçiören'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları;

"Siz 14 Mayıs'ta Cumhur İttifakı’na yönelik muhabbetinizi bir kez daha ortaya koydunuz.  Dün Malatya'daydım. Konteynerlerin orada 50 bin kişiye hitap ettik. Ve Keçiören Malatya neyse Keçiören o. Bugün yağış vardı, toplantıyı kapalı salonda yaptık. Açık alanda yapsak en az 50 bin kişiyi orada topladık. Bunu sandıklarda toplayacağız. Sivas'a geçtim Malatya'dan sonra. Sivas bir başkaydı. Sivas'ta 100 bin kişi vardı. Yiğidolar coştu, caddelere taştı. İnşallah pazar günü Ankara sandıklara dolacak, hesapları alt üst edecek. Bu hesapları alt üst etmeye var mıyız? Buna hazır mıyız? Siz 53 aşan oy oranı ile Meclis'te bay bay Kemal'in hesaplarını alt üst ettiniz. Parlamentoda 323 ile çoğunluğu cumhur ittifaka vermesi güvenin göstergesi ve irade beyanı. 

MİLLETİMİZ KIRMIZI KART GÖSTERDİ

Bu ne demektir, yasama organı olarak Cumhur İttifakı'nda biz varız. Ve milletimiz güçlendirmiş parlamenter laflarını ayaklarının altına altı. Cumhur ittifakı ile yola devam dedi. Eski Türkiye günlerine geri dönme tekliflerini reddetti. Koltuk paylaşımı yapıyorlar. Toplamı 1 puan eden malum partiler, ondan yaklaşık 40 tane vekil aldılar. 1 puanlar. Bu ne iştir. Bu nasıl hesap uzmanı imiş. Bununla CHP ayakta kalabilir mi? Pazar günü Erdoğan evladınıza sahip çıktığınız anda 323 vekilleri ile, parlamento oyları ile inşallah önümüz açık. 21 yılı farklı bir şekilde devam ettireceğiz, Türkiye'nin geleceğini kuracağız. Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle kuracağız. İktidara giden yolu Kandil'de ve Pennsylvania'da arayanlara milletimiz kırmızı kart göstermiştir. Bunlar talimatı Kandil'in sokaktaki eşyalarından teröristlerden alıyor. Biz Allah'tan alıyoruz. Milletimiz ekonomisini Londra'da tefecilere teslim etmek isteyenlere hadi oradan demiştir. Londra'dan 300 milyar dolar getirecekmiş. Sen ne hesap biliyorsun ne kitap. Biz sizin bildiğiniz hesapları unuttuk unuttuk. Bunlar otellerin lobilerinde sözcüsü ve iyi partinin malum Merkez Bankası'nda görev yapan kişisi ile IMF komiserleri ile görüştüler. Bize IMF'ten borç alın diye tavsiyede bulundular. 2013'te ilişkimizi kestik biz IMF ile. Başbakanlığımız döneminde 135 milyar dolara çıkardık rezervimizi. Aynı kararlılıkla yola devam edeceğiz. Siz bu spekülatörlerin oyunlarına bakmayın.

EMANETİNİZE HALEL GETİRMEDİK

Milletimiz yabancı dergi kapakları üzerinden parmak sallayanlara teslim olmayacağını ilan etmiştir. İstikrar sürsün diyen vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Parlamento için gösterdiğiniz iradeyi ikinci turda da sergilememiz lazım. Yasama ve yürütmenin uyum sağlanması hizmetlerde aksaklık yaşanmaması için çok önemli.

Başbakan önüne fırlatılan anayasa kitapçığının ülkemize büyük maliyetti oldu. Ecevit'in önüne anayasa kitapçığını fırlatan Kılıçdaroğlu ile kol kola olan kişi. Gencimiz iş bulamadı, esnafımız iş yapamadı, turizmcimiz turist bulamadı. Bir avuç elit dışında milletimizin tüm fertleri sıkıntı çekti. Son 21 yılda tesis ettiğimiz güven iklimi ile bunu tersine çevirdik.

Siz bize sahip çıktınız biz de sizin hakkınızı hukukunuz koruduk. Sizin emanetinize asla halel getirmedik. Diklenmeden dik durduk. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz.

ZAFER SARHOŞLUĞUNA GİRMEK OLMAZ

Yasama yürütme ve yargının uyum içinde çalışmasını biz temin edeceğiz. Bunu sizlerin desteği ile yapacağız. Oyumuzu kullanacak irademizi göstereceğiz. Bizimle birlikte eşimizin dostumuzun da muhakkak sandığa gitmelerini sağlayacağız. Zafer sarhoşluğuna girmek yok. Olmazsa olmaz sandık ve sandıkta da Allah'ın izni ile zafere yürüyeceğiz. Unutmayın, 28 Mayıs'ta bizim rakibimiz CHP genel Başkanı değildir, rehavettir, boş vermektir. Zaten öndeyiz, nasıl olsa kazanırız duygusuna kendimizi kaptırmaktır. Keçiörenli komşularımdan bu sefer rekor bekliyorum. Sizlere güveniyorum. Sizlere inanıyorum. Beni mahcup etmeyeceğinizi çok iyi biliyorum. rabbim dayanışmamızı muhabbetimizi daim eylesin. Gerek Ankara gerek Türkiye olarak 14 Mayıs günü demokrasimiz adına önemli bir sınav verdik. Muhalefetin gerilim siyasetine rağmen hiçbir insanımızın burnu kanamadı. Haysiyet cellatlarına rağmen millet iradesini sandığa özgürce yansıttı.

DİKTATÖR İKİNCİ TURA KALIR MI?

Yıllarca bize demokrasi nutukların atan Avrupa ülkelerini kıskandıran oranla iradesini ortaya koydu milletimiz. İBB Başkanı, aman yarabbi ne açıklamalar yaptı. Ankara'nın başkanıyla birlikteaçıklamalar yaptılar. Şimdi bunların tamamını pazar günü sandığa gömmeye hazır mıyız? Öyleyse durmak yok. İşte bütün bunlar ne dedi, Türkiye'ye atılan diktatörlük iftirası ile yol yürümek istediler. Karalama kampanyalarından Türkiye yüzde 90 olarak seçmen olarak oyunu kullandı. Psikolojik harekatlar var. Muhalefetin meydan meydan söylediği yalanlar var. Bay bay Kemal akşam yalan sabah yalan. İşte 14 Mayıs gecesi tüm bunları çöpe attı. Diktatörlük söylemlerinin safsatadan ibaret olduğunu gösterdi. Diktatör ikinci tura kalır mı, ilk turda bitirir işini. Dünyada bunun örneklerini çok. Milletimizin gönlünü kazanmaya hasretiz, diktatörlüğe değil. Türk milletinin iradesine zincir vurulamayacağını gösterdik. Bölücüler ve FETÖ'cüler ile yol yürünmemesi gerektiğini gösterdik. Milletimizin ferasetini dost düşman herkese gösterdik.

O gece hiç istemeyeceğimiz yalanlara şahit olduk. CHP genel başkanını cumhurbaşkanı ilan ettiler. Geride olduklarını bildikleri halde öndeyiz diyerek seçmenlerini kandırdılar. Şimdi de utanmadan kandırdıysak CHP'lileri kandırdık size ne, diyorlar. Bize oy vermese de CHP'li vatandaşlarımıza böyle davranılmasını kabul etmiyoruz. Tıpış tıpış sandığa gidip oy vereceksiniz diyor, bu ne demek. Böyle siyaset yapılmaz. Gazi'nin hürmetine CHP'ye oy veren vatandaşlarımızın da bu dayatmalardan rahatsız olduğunu, FETÖ'cülerle yapılan pazarlıktan rahatsız olduğunu biliyoruz. Kandil'dekilerin çektikleri videolarla oy bunlara istemeleri CHP'lileri rahatsız ettiğini biliyorum. 

SEN NE ZAMAN MİLLİYETÇİ OLDUN?

CHP’nin başındaki zatın aylardır ses çıkarmadığı açıklamalar bunlar. Senin onlardan ne farkı var. Sizin desteğinize gerek yok diyebiliyor musun? Çünkü oradan gelen destek senin için bal kaymak. Öbürü Mustafa Kemal Atatürk'e saldırıyor ve it sürüleri diyor. Bay bay Kemal en ufak bir şey söyleyemiyorsun. Çünkü kapalı kapılar ardında yaptığı görüşmeler ortada. Masadan şimdiye kadar bir itiraz duydunuz mu. Nereye istersen oraya çekilecek bir iki cümle dışında bir itiraz duydunuz mu. İntikam intikam çağrıları altında ortak miting yaptılar. 6 - 8 Ekim olaylarında Yasin Börü evladımızı, 51 Kürt kardeşimizi bunlar Diyarbakır'da şehit etti mi? Selo bu vatandaşlarımızın katili değil mi? Şimdi çıkmış Selo'nun ne günahı var diyor? Çıkaracağım onu ben, diyor. İçeride olması rahatsız ediyor beni diyor bay bay Kemal. Vatansever tüm vatandaşlarım, tüm Türkiye pazar günü bunlara gereken dersi sandıkta verecektir. PKK'nın kurulduğu köye gidip buralara bahar gelecek diye video çektiler. PKK'nın işareti ile milleti selamladılar. Kandil'den gelen destek açıklamalarını alkışlarla karşıladılar. Şimdi çıkıp bize ahlak dersi vermeye kalkıyorlar. Bay bay Kemal sen ne zaman milliyetçi oldun? Bunlarda her numara var. Pazar günü sandıkları bunlara siyaset mezarı yapalım.

BUNLAR BİZİMLE REKABET EDEMEZLER

14 Mayıs'ta sonra keşfettikleri vatanseverliği severiz. Benim milletim bunu yutmaz. Doğu'da bölücülere çiçek atıp Ankara'da vatan millet diyerek kimseyi kandıramazlar. 28 Mayıs'ın ülkemizde muhalefette de bir değişime de vesile olacağına inanıyorum. 40 yıldır milletimizin huzurundayım. Kimseyi ayrıştırmadık. Kimseye de karışmadık, yasakları kaldırıp baskılara son verdik. Kimsenin mezhebi, meşrebi, kılık kıyafeti ile ilgilenmedik. Özgürlük alanını genişletme gayretinde olduk. İnsanımızın karşısına eser siyaseti ile çıktık. Gelecek 5 senede yapacaklarımızı anlattık. Karnemizi gösterip milletimiz desteğini istedik. Ekonomiden enflasyonla mücadeleye, sağlıktan turizme kadar hedeflerimizi kamuoyu ile paylaştık. 78 üniversiteden 208 üniversiteye çıktı. Sıraların üzerine kitaplarımızı koyduk.

Bir taraftan verdiği her sözü yerine getiren diğer tarafta adı çarkçıya çıkmış bir zat var. Bir tarafta seçim gündemine rağmen deprem bölgesini ihmal etmemiş yönetim var diğer tarafta bedava ev vadedip depremzedelerimizi kapı dışarı eden vicdansızlık var. Bunlar bizimle rekabet edemezler.

patronlardunyasi.com

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde