Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kalktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kalktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluğunun kaldırıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kalktı
16px
24px
26.04.2022 16:04
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Salgının başında sonuçları kestirilemeyen bir virüs ile karşı karşıya olmanın getirdiği belirsizlikler vardı.

Dünya genelinde 160 ülkeye tıbbi yardım desteği sağladık.

Kendi güvenlik ve refahları dışında hiçbir şeyi umursamayan ülkelerin bencilliği tarihin utanç sayfalarına kaydedildi.

Değerli bilim insanlarımıza milletim adına şükranlarımızı sunuyorum. Sağlık ordumuzun verdikleri hizmeti asla unutmayacağız.

Avrupa ülkelerinin çoğu kısıtlamaları kaldırdı. Bugün yapılan toplantıda hususlar değerlendirdi.

Bundan sonra olağanüstü durum olmadıkça toplantı yapmayacak. Sağlık Bakanlığı, salgın yönetimi eylem planı çalışmalarını sürdürecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluğu kaldırıldı.

Sadece toplu taşım araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek.

Bilim kurulumuzun önerisi ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı , hastalık şüphesi  ve riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir.

Yine bilim kurulumuz kronik hastalığı olan ve yaşlılar başta olmak üzere salgına karşı en büyük kozumuz olan aşıların özellikle hatırlatma dozlarını ihmal etmemelerini de önermektedir.

Etkinliği ispatlanmış olan kendi aşımız Turkovac hatırlatma zoru olarak özellikle  tavsiye edilmektedir. Bunun için aile sağlığı merkezi, kamu hastanelerinde aşı uygulama merkezleri ihtiyaca cevap verecek şekilde faaliyetlerini sürdürecektir. 

Ülkemizde üretilen Koronavirüs ilaçların vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtımı devam edecektir. Güncel teknolojiler ve tedaviler de yakından izlenecektir. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde