Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Faiz' dedi, dolar ve Euro yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Faiz' dedi, dolar ve Euro yükseldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor" açıklamasının ardından dolar ve Avro yükseldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Faiz' dedi, dolar ve Euro yükseldi
16px
24px
18.11.2020 12:07
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası’nın yarın alacağı faiz kararı beklenirken, artan koronavirüs vakaları da piyasalar tarafından endişeyle takip ediliyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun (PPK) yarın açıklayacağı faiz kararı beklenirken, döviz kurlarında dalgalanmalar yaşanıyor. Dün güne 7.69 liradan başlayan dolar/TL 7.78’e kadar çıktı ancak günü 7.70’den tamamladı.

Dolar yeni güne 7.70, Avro ise 9.15 liradan başladı.

Öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şûrası'nda konuşmasında , "Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor" açıklamasının ardından dolar ve Avro yükseldi. Dolar 7.78, Avro 9.24 lira oldu.

Koronavirüs aşısıyla ilgili olumlu haberler gelse Türkiye ve dünyada artan vaka sayıları piyasaları tedirgin ediyor. Dün Avrupa’nın ardından Türkiye’de de yeni koronavirüs tedbirleri açıklandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde