Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT, ülkeyi çökertmeye yönelik bir adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT, ülkeyi çökertmeye yönelik bir adım

Katar ziyareti dönüşünde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT hamlesinin ekonomiyi çökertmeye yönelik bir adım olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: EYT, ülkeyi çökertmeye yönelik bir adım
16px
24px
27.11.2019 06:57
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar'a yaptığı günü birlik ziyaretin ardından dönüş yolunda uçakta ekonomi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili siyasi manipülasyon yapıldığını kaydederek, bunun ülke ekonomisini çökertmeye yönelik bir adım olduğunu, yakında toplumun çoğunluğunun kabul edeceğini söyledi.

Birgün'de yeralan habere göre iktidar ülkenin gerçek gündemlerini tartışmaya yanaşmıyor. Uzun süredir devam eden ekonomik kriz üzerine tek söz söylemeyen AKP işsizlikten, yoksulluğa, EYT'lilerden, diplomalı işsizlere kadar hemen hiç bir konuda yurttaşların sorunlarını görmüyor. Siyasetin gündemini ekonomiden çıkarmaya niyetli iktidar kanadı en tepeden en alta kadar, ekonomik krizden başka her şeyi konuşuyor. Ekonomik talepleri olanları da "terörist" "manipülasyoncu" "düşman" diyerek hedefine yerleştiriyor.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunun manipüle edilerek ekonomiyi çökertmek isteyenlerin olduğunu iddia etti. EYT’lilerle ilgili Katar dönüşü uçakta açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Fazla uzun sürmez, kısa bir süre sonra bu olayın nasıl bir manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye dönük nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve bunun karşısında durmaya başlayacak. Bunun, ülkemize bir kazanımı yok, kaybettirir. Şu anda İskandinav ülkeleri artık bu işten vazgeçme noktasına geldiler. Emeklilikte yaş olayını 70'in üstüne çıkarıyorlar. Bizde ise tam aksi” dedi.

EYT'LİLER İŞSİZ SAYISINI ARTTIRACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Erdoğan “Geçenlerde çok açık net söyledim; Seçim kaybına vesile dahi olsa biz asla ülkemizin, milletimizin zararına olacak bir vaadin içine girmeyiz. Kaldı ki bir taraftan işsizlik konusunda mücadele veriyoruz diğer taraftan işsizliğe zemin oluşturacak taleplerle karşılaşıyoruz. Bu insanlar çalışıyor zaten. Bu insanları niye kapıya koyup, sonra iş arama yoluna sokalım. Çünkü ne olacak, yine iş arayacak. Ondan sonra da maalesef bir başkasının istihdam hakkını kullanmış olacak. Bunlara niçin böyle bir yol aralayalım? Bu, Türkiye ekonomisi için çok ciddi bir zarardır” diye konuştu.

SOĞAN, PATATES BAŞ DÜŞMAN!

Erdoğan geçen yılki yüksek gıda enflasyonuyla ilgili, "Baktılar kur, faiz, algıyla olmuyor ülkemizi soğan, patlıcan, domates, biber üzerinden ters köşe yapmaya çalıştılar" diye konuşmuştu. Bütün bu patatesin, soğanların, bunların hepsinin nasıl çürütüldüğünü, o depolardan, ambarlardan nasıl çıkarılıp çöplüklere götürüldüğünü iddia ettip, soğan patates depolarının basılması çağrısında bulunmuş, depolar basılmıştı.

ELİNDE AVROSU OLAN TERÖRİSTLER...

Erdoğan geçen yılda "Ekonominin artık Türkiye'ye saldırmak amaçlı kullanıldığını artık biliyorsunuz. Elinde silahı olan teröristle elinde doları, avrosu, faizi olan terörist arasında hiçbir fark yok. Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Döviz kurunu bir silah gibi kullanıyorlar. Öte yandan elbette bizim de sıkıntılarımız, sorunlarımız var” demişti.

FAİZ, MANİPÜLASYON VE DÖVİZ

Her fırsatta "Döviz, faiz, manipülasyon ve fısıltıyla ekonomide kriz varmış gibi gösterildiğini” söyleyen Erdoğan, geçen yıl muhalefetin ekonomik kriz eleştirilerine “Türkiye'de bir defa kriz yok. Ekonomiyi öğren. Türkiye'de ekonomiyle ilgili bir manipülasyon var, manipülatif hareketler var” cevabı vermişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde