Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şerefsizlerin ağzına askerimizi meze yaptırmayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şerefsizlerin ağzına askerimizi meze yaptırmayız

Hatay'da deprem bölgesinde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bazı haysiyetsizler, namussuzlar 'Hatay’da jandarma, asker göremedik' diye iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz şereflidir. Ama onları bu şerefsizlerin ağzına meze yaptırmayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şerefsizlerin ağzına askerimizi meze yaptırmayız
16px
24px
08.02.2023 17:13
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerde 9 bin 57 kişinin hayatını kaybettiğini, 52 bin 979 kişinin yaralandığını, 6 bin 444 binanın yıkıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'da yaptığı açıklamadan detaylar ise şöyle:

"Yıkımın büyüklüğüne hava şartlarının zorluğu da eklendi. Böylesine büyük bir felakete hazır olmak mümkün değil. Devlet millet el ele vererek afetin yol açtığı yıkıntıları kaldıracağız. 71 ilden deprem bölgesine yardım konvoyu yola çıkarıldı. Kimseyi yıkıntıların altında bırakmayacağız. Bu dönem birlik ve beraberlik dönemidir. Hükümetin tüm imkanları seferber edilmiştir. Gereken her adımı atarak kimseyi yıkıntılar altında bırakmayacak, kimseyi mağdur etmeyecek bir afet yönetimi yürüteceğiz. Kamu personelinden STK'lere, yurt dışı ekiplerinden gönüllülere, sayıları 60 bini bulan akredite kişiler canla başla çalışıyor.

Bazı haysiyetsizler, namussuzlar 'Hatay’da jandarma, asker göremedik' diye iftiralar atıyorlar. Bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz şereflidir. Ama onları bu şerefsizlerin ağzına meze yaptırmayız."

ERDOĞAN'IN MESAJI KİME?

Twitter paylaşımı sebebiyle dün gözaltına alınan siyaset bilimci Özgün Emre Koç savcılık ifadesinden sonra serbest bırakıldı. Koç’a ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme‘ suçlaması yöneltilmişti.

Özgün Emre Koç, Kahramanmaraş merkezli 10 kenti etkileyen depremin ardından Twitter hesabından çalışmaların yetersiz olduğunu belirten paylaşımlar yapmıştı.

Koç, "Sadece Hatay'da yerleşik olan kışlalarda binlerce asker var. Komando tugayı var, her yere ulaşabilecek mekanize birlikler var, alay komutanlıkları var... Hiçbir şey yapmasalar moloz taşır, halka battaniye çorba dağıtır moral verirlerdi. Yaptırmadınız. Hainsiniz." diye paylaşım yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde