TBMM'de yeni dönem
GÜNDEM / 47 dk. önce
TBMM'de yeni dönem
İYİ Parti binasına saldırı davasında karar
GÜNDEM / 51 dk. önce
İYİ Parti binasına saldırı davasında karar
Gözler Kılıçdaroğlu'nda: MYK'yi açıklayacak
GÜNDEM / 3 saat önce
Gözler Kılıçdaroğlu'nda: MYK'yi açıklayacak
Erdoğan, Barlas'ı bu sözlerle uğurladı
GÜNDEM / 4 saat önce
Erdoğan, Barlas'ı bu sözlerle uğurladı
HABERLER>EKONOMİ
21 Mayıs 2020 Perşembe - 13:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni açtı: Burası çam ormanı haline dönüşsün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün açılışı yapılacak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne helikopterle geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ni açtı: Burası çam ormanı haline dönüşsün

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopteri hastanenin çatısında bulunan piste iniş yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve yetkililerle birlikte hastanede incelemelerde bulunan Erdoğan, ilgililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nin açılışında konuşuyor. Açılışa Japon Başbakanı Abe törene video konferansla katıldı.

789 bin metrekare arsa alanı üzerine kurulu ve 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alana sahip olan hastane; 2 bin 68 sismik izolatör ile depreme dayanaklı olarak inşa edilen ve 3 heliportu bulunan hastane 10 bloktan oluşuyor.

#reklam#

Kamu Özel İş Birliği modeliyle yapılan, aralarında Japon Devlet Bankası JBIC ve kredi verenlere sigorta sağlayan Japon devlet kuruluşu NEXI'nin de bulunduğu 9 farklı global finans kuruluşunun desteklediği hastane 1 milyon 21 bin metrekare kapalı alan sahip.

KOCA: BU YATIRIMLARIN ÖNEMİNİ SALGINDA ANLADIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe’den öncesi bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Başakşehir ile birlikte 11’nci şehir hastanemizi hizmete alıyoruz. Covid 19 salgınıyla mücadele zamanında bu yatırımların ne kadar önemli olduğunu hep birlikte görmüş olduk” dedi.

ABE: TÜRKİYE’YE AVİGAN İLACI BAĞIŞLAYACAĞIZ

Törene video konferans yöntemiyle katılan Japonya Başbakanı Şinzo Abe, corona virüsle mücadelede Türkiye’yle işbirliği yapacaklarını belirterek, şunları söyledi:

* Türkiye, Erdoğan'ın güçlü önderliğinde corona virüsle mücadele etti. Japonya'da geliştirilen ve virüse umut olabilecek Avigan ilacından Türkiye'ye de bağışlayacağız. Corona virüsüyle mücadelede uluslararası yardımlaşma çok önemli. Aşı çalışmaları ve bulunduktan sonra adil dağıtımı bizim için çok önemlidir.

#reklam#

* Japonya’da corona virüsü salgınından etkilenen ülkelere yardım etmek için sağlık sistemini güçlendirmeye ve ekonomik faaliyetlerinin canlandırılması için kredi paketleri hazırdır. Çeşitli alanlarda Türkiye’yle işbirliği yapmak isteriz.

* Sayın Erdoğan, bana törene katılmam için nazik bir davette bulundu. Küresel sorun olan corona virüsü nedeniyle İstanbul’u ziyaret etmem mümkün olmadı. Ama buradan katılabilmekten mutluluk duyuyorum. Ne kadar uzakta da olsam kalbim Erdoğan ve Türkiye’yle beraberdir.

* Bu hastanede emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. En son teknolojiyle donanmış en büyük hastanelerden biridir. Hastanenin aslında haziranda hayata geçmesi planlandığını biliyorum. Sayın Erdoğan’ın çabalarıyla açılışın erkene alındığını, bir kısım corona virüsü vakaları için kullanıldığını biliyorum.

ERDOĞAN: TÜRK-JAPON DOSTLUĞUNA YENİ BİR HALKA EKLİYORUZ

Japonya Başbakanı Shinzo Abe’den sonra konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları söyledi:

* Bu hastanenin ülkemize milletimize hayırlı olmasını istiyorum. Yüklenici firmadan, işçiye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türk- Japon dostluğuna yeni bir halka daha ekliyoruz. İsmini Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. İsmi ile uyumlu olması için hastanenin etrafını çam ve sakura ağaçları ile donattık. Bunlar bizim dostluğumuzu sembolize eden adımlar oluyor. İstanbul’un gurur abidesi olacak bir eseri daha ülkemize kazandırdık.

#reklam#

* Bu hastane Türk ve Japon işbirliğinin bir dayanışmasıdır. Bu hastane büyüklüğü ile şimdiden dünyanın en büyük hastaneleri arasına girmiştir. 2682 yatağı, 782 klinik odasıyla corona virüsüyle mücadelede kritik bir rol oynayacaktır. Tam kapasitede 35 bin günlük hasta kapasitesine sahip. Üç helikopter pisti de bulunuyor.

* Şimdiye kadar 330 bin can alan bu salgın karşısında birçok ülkenin zorluk çektiğini görüyoruz. 80’i aşkın ülkeye destek gönderdik, göndermeye de devam edeceğiz. Bu bizim insani ve vicdani görevimizdir. Türkiye ve Japonya örnek bir mücadele sergiliyor.

ÇAM TÜRKİYE’Yİ, SAKURA JAPONYA'YI TEMSİL EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hastanenin ismiyle ilgili şu açıklamayı yapmıştı: Hastanemizin adını Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Çam bizi temsil etsin dedik, sakura da Japonya’yı. İş birliğiyle inşa ettiğimiz hastanede bu isim bir sembol olarak kalsın istedik. Rönesans firmasına 'Burası çam ormanı haline dönüşsün' dedim. Buraya ne kadar ladin çamı varsa bulun, dikin dedim. Koronavirüs salgınında hayatını kaybeden Japon dostlarımız için taziyelerimi  sunuyorum. Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Nice bayramları kutlayalım"

AYRICALIKLI ÜYELİK
Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR


Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
JeoM Behzat Gönül 22 Mayıs 2020 Cuma 00:00

Depremleri önceden tespit yapan biri olarak ben de Japonyadaki depremleri bedavadan mi araştırsam?

Yorumu oyla      0      0  
Kahraman 21 Mayıs 2020 Perşembe 19:45

Ladin (çam)ve sahura ağaçlarıyla peyzaj Harika olur.

Yorumu oyla      0      0  

FACEBOOK YORUM

BENZER HABERLER

Gökçek’in 750 Milyon Dolar harcadığı Ankapark'a verilen süre doluyor: Ay sonu belediye el koyabilir
Cumhurbaşkanı'nın sorduğu Ordu’daki o gökdelen yıkıldı!
Fuat Oktay: Hazıra dağ dayanmaz
Jolly patronu Mete Vardar: Kırgınım
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarıma başladı; ürünler ihtiyaç sahiplerine ücretsiz ulaştıracak
İbrahim Kahveci: Türkiye son 40 yılda böyle kötü bir ekonomi görmedi, tarihi işsizlik yaşanıyor
THY, uçuşları durdurma kararını uzattı
Sudan ucuz köşk; 100 yıllık tarihi köşk 100 milyona satılık
Açılıp açılmayacakları bile belli değil ama yıllık ücretlerine yüzde 20 zam geliyor
Patronlar Dünyası Külliye'den bildiriyor 
GÜNDEM / 2 saat önce
Patronlar Dünyası Külliye'den bildiriyor 
Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olacak 
GÜNDEM / 1 saat önce
Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olacak 
Mehmet'in Gezegeni
GÜNDEM / 3 saat önce
Mehmet'in Gezegeni
Advertisement
MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oluyor
GÜNDEM / 8 saat önce
MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı oluyor
Twitter'ın güvenlik şefi istifa etti
DÜNYA / 29 dk. önce
Twitter'ın güvenlik şefi istifa etti
Garanti BBVA sendikasyon kredisini ESG kriterleri odağında yeniledi
PATRONLAR / 35 dk. önce
Garanti BBVA sendikasyon kredisini ESG kriterleri odağında yeniledi
TBMM'de yeni dönem
GÜNDEM / 47 dk. önce
TBMM'de yeni dönem
Kalp krizi beyni de vuruyor
AKTÜEL / 48 dk. önce
Kalp krizi beyni de vuruyor
Patronlar Dünyası uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Ana Sayfa Patronlar Ekonomi Finans Gündem Dünya Spor Medya Tekstil İşte Başaranlar Aktüel
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva
X

AYRICALIKLI ÜYELİK

Patronlarla ilgili güncel, ekonomi, finans konularından haberdar olmak ister misin?
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol