Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Kurdaki oynaklık kol kesenlerden

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Kurdaki oynaklık kol kesenlerden

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem: Kol keserek kur krizi oluşturmaya çalışanlar, kimsenin şüphesi olmasın ki kesilen kollarını bu ülkeden geriye alamayacaklar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: Kurdaki oynaklık kol kesenlerden
16px
24px
23.11.2017 05:50
ABONE OLgoogle

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem,kurdaki oyanklığın, finans sektöründe kol kesmek de denilen, zararına çıkışlardan kayanklandığını belirtti.

Ertem, Milliyet'teki köşesinde, "Şu sıra kurlardaki oynaklığın ve buradaki köpüğün ekonomi dışı kirli haberlerden ve bu haberlere bağlı olarak, finansçı deyimiyle, kol keserek yani zararına çıkışlardan kaynaklandığını biliyoruz." dedi.

Ertem, şöyle devam etti:

"Para piyasalarının sığlığından yararlanarak, kirli-asılsız haberlerle bu operasyonları yapanların bilmediği yeni gerçek şudur; Türkiye ekonomisi bu tür kur ataklarıyla, eskisi gibi, krize girmez. Şirketlerin, finans kesiminin, hane halklarının ve kamunun döviz açık pozisyonu yok denecek kadar azdır ve kur baskısı, geçici kur ataklarıyla kalıcı kriz oluşturacak bir dinamik olmaktan çıkmıştır artık Türkiye için...

Kol keserek kur krizi oluşturmaya çalışanlar, kimsenin şüphesi olmasın ki kesilen kollarını bu ülkeden geriye alamayacaklar."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde