Cumhur İttifakı’nın hedefindeki BİM'in patronları kim

Cumhur İttifakı’nın hedefindeki BİM'in patronları kim

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, marketlerdeki zamları eleştirip “Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmektedir” dedi.

Cumhur İttifakı’nın hedefindeki BİM'in patronları kim
16px
24px
04.12.2022 07:12
ABONE OLgoogle

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Bahçeli’ye “Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler” yanıtını verdi. Kavga alevlenirken Odatv'den Caner Taşpınar merak konusu olan BİM zincir marketin patronlarını araştırdı.

MHP ile BİM marketler zinciri arasındaki kavga büyüdü.

MHP lideri Devlet Bahçeli “Zincir marketlerde gün aşırı yapılan zamların toplumsal huzurumuza tahammülsüzlük olduğu kanaatindeyim. Zincir marketlerin FETÖ'yle irtibatı araştırılması gerekmektedir. Bu açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir” açıklamasında bulundu.

BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye “FETÖ örgütü ile bizi tehdit eden parti liderlerine söyleyeceklerimiz var. Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler” diyerek yanıt verdi.

MHP'den de Galip Aykaç'a çok sert bir yanıt geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve MHP İstanbul Milletvekili Semih Yalçın Twitter hesabından “BİM İcra Kurulu Üyesi sıfatını taşıyan Galip Aykaç nam ahlaksız ve edepsiz hortumcu, piyasa spekülasyonuyla ceplerini dolduran bazı süpermarketlerin kirli oyunlarının Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından ifşa edilmesinden ötürü salyalarını akıtmış” diyerek karşılık verdi.

MHP ile BİM market arasındaki kavga büyürken akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da “3 harfliler” diyerek hedef aldığı market zincirleri stokçulukla suçlamıştı.

Cumhur İttifakı’nın hedefe koyduğu BİM zincir marketi merak konusu oldu.

Odatv, Ticaret Sicil belgelerinde BİM zincir marketinin“eski” ve “yeni” ortaklarını araştırdı.

BİM Birleşik Mağazalar Anonim Şirketi, 1995 yılında kuruldu.

YASİN EL KADI, ZAPSULAR VE DİĞERLERİ…

BİM’in kuruluşunun Yasin El Kadı’nın girişimiyle olduğu belirtiliyor. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan, El Kadı’yı “Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen bir Suudi işadamı” diye tanıtmıştı. Hatta,“aile dostumuzdur” demişti.

Yasin El Kadı 11 Eylül’den sonra BM Güvenlik Konseyi’nin “Terörü Finanse Edenler” listesine girdi. Kadı’nın tüm dünyadaki mal varlığına el konulmuştu. Açtığı davaları kazanan Kadı’nın adı daha sonra terör listelerinden çıkarıldı.

BİM’in kuruluşuna dönecek olursak, Erdoğan’ın bahsettiği gibi “Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen” Yasin El Kadı, Cüneyt Zapsu ve kardeşi Aziz Zapsu’yla tanıştırıldı. Zapsu'lar da tam o dönemde yatırıma hazırlanıyordu. Ortak olma kararı aldılar ve Yasin El Kadı, Cüneyd ve Aziz Zapsu, Korkut Özal, Mustafa Topbaş bir araya gelip 1995'te BİM'i kurdu. 2003 yılına kadar bu birliktelik sürdü. Daha doğrusu Cüneyt Zapsu 2003’te ağabeyi Aziz Zapsu ise 2006 yılında BİM hisselerini sattı.

BİM’in Ticaret Sicil belgelerinde yer alan güncel kaydı ise şöyle:

Belgelere göre; Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş ve diğer yönetim kurulu üyeleri ise şöyle: M.P.Kassamali Meralı, Ömer Hulusi Topbaş, Ahmet Akça, Paul Mıchael Foley, Karl-Heınz Holland.

ERDOĞAN’IN YAKIN ARKADAŞIYDI

BİM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Latif Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın arkadaşıydı.

Hatta, Mustafa Latif Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dostluklarının 1980’lere dayandığını söylemişti.

BİM zincir marketlerin patronları olan Topbaş ailesi deyince akla bir de Erenköy Cemaati geliyor.

Erenköy Cemaati, daha çok ticaret alanında faaliyet gösteren kişilerin bulunduğu “elitist” bilinen bir cemaat.

Dışarıya çok açık bir cemaat değil…

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde