Cristiano Ronaldo rekor ücrete Suudi Arabistan'a transfer oldu

Cristiano Ronaldo rekor ücrete Suudi Arabistan'a transfer oldu

Suudi Arabistan ekibi Al Nassr, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo’yu transfer etti.

Cristiano Ronaldo rekor ücrete Suudi Arabistan'a transfer oldu
16px
24px
31.12.2022 12:56
ABONE OLgoogle

Kulübün açıklamasında, serbest oyuncu statüsündeki Ronaldo’yla sözleşme imzalandığı belirtildi.

Suudi Arabistan basınında, sözleşmenin 2025 yılına kadar süreceği ve Ronaldo’nun yıllık maaşının 75 milyon avro olacağı iddia edildi.

Reklam anlaşmalarıyla beraber yılda 214 milyon dolar alacak Ronaldo böylece 2017'nin kasım ayında Barcelona ile yaptığı sözleşmeyle sezon başına 168,5 milyon dolar kazanan Arjantinli futbolcu Lionel Messi'ye ait rekoru kıracak.

Sporting Lizbon altyapısında yetişen 37 yaşındaki Ronaldo, daha sonra Manchester United, Real Madrid ve Juventus formaları giydi. 2021’de Manchester United’a dönen Portekizli futbolcunun sözleşmesi, teknik direktör Erik ten Hag’la anlaşmazlıklarının ardından geçen ay feshedildi.

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü beş kez kazanan Ronaldo, beşi UEFA Şampiyonlar Ligi, yedisi İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde şampiyonluk olmak üzere 30’dan fazla kupa sevinci yaşadı.

Kariyerinde 800 gol barajını aşan ve beş Dünya Kupası’nda gol atan tek oyuncu konumunda bulunan Ronaldo, Portekiz Milli Takımı formasıyla çıktığı 196 maçta 118 kez fileleri havalandırdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde