Covid-19 testi pozitif çıkanların HES kodu hilesi

Covid-19 testi pozitif çıkanların HES kodu hilesi

Özellikle güvenlik görevlilerinin dikkatli olmaması nedeniyle koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada olması gereken kişiler, başkasına ait HES kodlarıyla kamu kurumlarında, toplu taşıma araçlarında, AVM'lerde ve restoranlarda kalabalığa karışıyor.

Covid-19 testi pozitif çıkanların HES kodu hilesi
16px
24px
09.04.2021 07:07
ABONE OLgoogle

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları her geçen gün artıyor. Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı son verilere göre günlük vaka sayıları 50 bini aştı. Uzmanlarsa son zamanlarda vaka ve vefat sayılarındaki artışın nedeninin HES kodu sahtekarlığı olduğunu dile getirdi. Özellikle AVM ve restoranlarda görevlilerin HES kodlarını dikkatsiz kontrol etmesi bu HES kodu sahtekarlığınının artışına neden oluyor.

Koronavirüs testi pozitif çıkan ve karantinada olması gereken kişiler bu kodları ya negatif bir tanıdıklarından ya da sosyal medyada HES kodunu paylaşan birilerinden ekran görüntüsü alarak gerçekleştiriyor. Edindikleri bu ekran görüntüsü ile koronavirüs testi pozitif olmasına rağmen istediği yere rahatça girip çıkabiliyor. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde