Çöpten servet çıkartıyorlar

Çöpten servet çıkartıyorlar

Kağıt, cam, metal, plastik ve buna benzer katı atıklardan 1 Milyon TL kazanıyor

Çöpten servet çıkartıyorlar
16px
24px
27.02.2011 23:01
ABONE OLgoogle

Kastamonu Katı Atık Toplama Merkezi Müdürü Ömer Özcan, merkezde elde edilen ürünleri Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunan bayiler ile Rusya, Yunanistan, Suriye, Irak ve İran gibi ülkelere ihraç ettiklerini belirterek, yılda yaklaşık 1 milyonliranın,ülke ekonomisine geri dönüşümünü sağladıklarını söyledi. 

     Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu merkezde 10 yıldır faaliyet gösteren merkezin, il merkezine koyduğu katı atık kumbaraları yardımıyla ayda yaklaşık 70 ton katı atığı geri dönüşüm olarak ülke ekonomisine kazandırdığını bildirdi. 

     Katı atık kumbaraları yardımı ile toplanan atıkların ilk olarak Kastamonu'da bulunan Katı Atık Toplama Merkezi'nde ayrıştırıldıktan sonra Seydiler Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikaya getirildiğini ve burada katı atıklardan bahçe sulama ve sanayi hortumu elde edildiğini dile getiren Özcan, ''Kastamonu'da çevre temizliğine katkı sağladığımız gibi ülke ekonomisine de katma değer sağlıyoruz'' dedi. 

     Özcan, kağıt, cam, metal, plastik ve buna benzer katı atıkların, 130 ayrı noktaya koydukları katı atık kumbaraları ve büyük alışveriş merkezlerinde konulan raflar yardımıyla günlük olarak topladıklarını, Kastamonu'da bulunan merkezlerinde 4, Seydiler'de bulunan hortum fabrikalarında ise 6 kişiyi istihdam ettiklerini vurguladı. 

     Özcan, Kastamonu merkezden topladıkları katı atıkları merkeze getirerek kağıt, cam, metal olanları ayırıp İstanbul-Ankara ve Kocaeli'nde bulunan geri üretim yapan fabrikalarına gönderdiklerini, plastikleri ise Seydiler Organize Sanayi Bölgesi'nde kurdukları fabrikada makineler yardımıyla önce küçük parçalara dönüştürdüklerini daha sonra sıcak pres yardımıyla da bahçe sulama ve sanayi hortumu haline dönüştürdüklerini belirtti. 

     Özcan, ''Yapılan ürünlerimizi ülkemizde Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunan bayiler ile Rusya, Yunanistan, Suriye, Irak ve İran gibi ülkelere ihracat yapıyoruz. Şu anda katı atık tesisimizde 4 araç, 6 personel, hortum fabrikamızda ise 4 personel ile üretime devam ediyoruz. Yaklaşık olarak yılda 1 milyon lira ülke ekonomisine geri dönüşüm sağlıyoruz'' dedi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde