Çocuk girişimciler Buffet’ın şirketine hissedar oldu!

Çocuk girişimciler Buffet’ın şirketine hissedar oldu!

Yaşları 7 ile 16 arasında değişen çocuklar, dünyanın en zengin işadamlarından Warren Buffet tarafından 13 bin dolarlık hisse senediyle ödüllendirildi.

Çocuk girişimciler Buffet’ın şirketine hissedar oldu!
16px
24px
17.07.2012 08:12
ABONE OLgoogle

Amerika’da düzenlenen bir yarışmaya katılan ve yaşları 7 ile 16 arasında değişen çocuklar, dünyanın en zengin işadamlarından Warren Buffet tarafından 13 bin dolarlık hisse senediyle ödüllendirildi.

Çocukların bir bölümü bu hisseleri bağışlama kararı alırken, bazıları da ömür boyu koruyup değerlendireceklerini söyledi. Dünyanın en önemli yatırım dahisi olan ve Berkshire Capital şirketini kuran Buffet, “Gizli Milyonerler Klübü” adlı TV programının bir parçası olan “Kendi İşini Rekabetçi yap” yarışmasında finale kalan çocukları, şirketinin hisseleriyle ödüllendirdi.

 Çocuklara işletmeciliği, finans yönetimi konusunda bilgilendirmeyi ve nasıl bir iş kurulabileceğini öğretmeyi amaçlayan yarışmada finale kalanlar, bir yandan iş planlarını jüriye sunarken, diğer yandan da işlerinden kazandıklarının bir bölümüyle ne tür bir hayır işi yapmak istediklerini anlattılar. Yarışmada kazanan öğrenciler, 1000’er dolarlık ödülün sahibi olurken, kategorilerinde birinciliği elde edenle ise bune ek olarak Buffet’ın Berkshire Capital şirketinin B-tipi hisseleriyle ödüllendirildiler.

Sonsuza kadar saklayacak!

 Takımlar kategorisinde New York’tan katılan alan dört öğrenci, okulda kırtasiye malzemeleri ve içecek satışı için seyyar dükkan kurma fikriyle birinciliği elde etti. Söz konusu takım, yaptıkları işle 3 bin dolar kar etmeyi de başarırken, birincilik ödüllerinin bir kısmını, okullarında yapılacak onarım için bağışlamayı kararlaştırdılar.

Bireysel kategoride birinciliği elde eden 10 yaşındaki Aria Eppinger ise LED ampullerle süslenmiş elbise ve aksesuvar satma fikriyle 5 bin dolarlık ödülün sahibi oldu. Kazandığı nakit ödülün bir bölümünü yerel hayvan kurtarma teşkilatına bağışlarken, Buffet tarafından hediye edilen hisseleri “sonsuza kadar” saklayacağını ve değerlendireceğini söyledi.

 Daha önce hiç hisse senedi sahibi olmadığını ve hediye edilen hisselerin “çok özel” olduğunu söyleyen Aria, “Sadece hisse değerlerini izlemek bile müthiş eğlenceli. Her beş dakikada bir, hatta her gün, her hafta kontrol edeceğim” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde