Citi: Nakit hakimiyetini genişletecek

Citi: Nakit hakimiyetini genişletecek

Citi stratejistleri nakdin varlık sınıflarının kralı olarak hakimiyetini genişleteceğini söyledi. Değerlendirmede yüksek enflasyon ve Fed'in sıkılaşma döngüsünün yatırımcıları nakde yönlendirdiği belirtildi.

Citi: Nakit hakimiyetini genişletecek
16px
24px
02.11.2022 08:41
ABONE OLgoogle

ABD'de agresif sıkılaşma ve yüksek enflasyon yatırımcıları öncesinden daha fazla nakitte kalmaya yönlendiriyor.

BofA'nın anketlerinin ardından Citi'nin analistlerinin değerlendirmesi de nakdin hakimiyetinin bir süre daha devam edeceğine işaret etti.

Citigroup stratejistlerine göre, Fed'in para politikasının ABD ekonomisini resesyona sürüklemesiyle nakit portföy yöneticilerinin bir süre daha favori varlık sınıfı olacak. 

Citi stratejistleri resesyonun yüksek olasılıkla gerçekleşeceğini ve nakdin yatırımcıların fırsatları beklemesi için cazip bir durak haline geldiğini belirtti. Stratejistler her merkez bankası toplantısının ardından getirilerin yükselmesiyle nakdin risklik varlıklara alternatif olarak öne çıktığını söyledi.

Citi stratejistlerinin model portföyünde nakdin ağırlığı yüzde 18 düzeyinde.

BofA anketinde hisselerde dip beklentisi

Bank of America’nın Ekim ortasında gerçekleştirdiği bir anket fon yöneticilerinin, hisse senetlerinin 2023’ün ilk yarısında dip yapmasını beklediklerini ortaya koymuştu.

Yatırımcıların portföylerinin yüzde 6,3’ünü nakitte tuttuklarına ve bu oranın Nisan 2021’den bu yana en yüksek seviyede olduğuna işaret eden stratejistler, anket katılımcılarının yüzde 49’unun da hisse senetlerinde “piyasa altı getiri” beklediklerini belirtmişti.

Michael Hartnett liderliğindeki stratejistlerin notunda, piyasadaki likiditenin kayda değer şekilde azaldığı belirtildi. 7-13 Ekim tarihleri arasında, toplamda 971 milyar dolarlık portföy yöneten 326 fon yöneticisi ile yapılan anket rekor sayıda katılımcının gelecek 12 ayda ekonominin daha da kötüye gitmesini beklediğini ortaya koysa da katılımcıların yüzde 79’u söz konusu dönemde enflasyonun düşeceğini tahmin etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde