Çin gayrimenkul sektöründe şimdi de Sunac krizi

Çin gayrimenkul sektöründe şimdi de Sunac krizi

Çin'de gayrimenkul sektörünün en büyük dördüncü şirketi olan Sunac, dolar cinsi kupon ödemesini yapamadı.

Çin gayrimenkul sektöründe şimdi de Sunac krizi
16px
24px
12.05.2022 13:33
ABONE OLgoogle

Çin'in ağır borç yükü altındaki gayrimenkul sektöründen bir şirket daha borçlarında temerrüde düşen şirketler arasına katıldı.

Gayrimenkul geliştirme şirketi Sunac China, 742 milyon büyüklüğündeki dolar cinsi tahvilinin kupon ödemesinin son tarihini kaçırdı ve diğer tahvillerinin ödemelerini de kaçırabileceğini belirtti.

Çin'in satışlarına göre en büyük üçüncü gayrimenkul geliştirme şirketi Sunac'a yakın bir kaynak, şirketin dolar cinsi borcunu yapılandırmayı değerlendirdiği bilgisini verdi. Kaynak, şirketin aynı zamanda devlete ait kuruluşlar ile stratejik yatırımlar hakkında görüştüğünü ifade etti. Sunac, sorulara cevap vermedi.

Çin'in gayrimenkul sektörü, Çinli Evergrande Group ve Kaisa Group'un borçlarında temerrüde düşmesinden zarar görmüştü. Son olarak Zhongliang Holdings borçları ödeyememişti.

Borç krizi alıcıları kaçırdı

İnşaat şirketlerinin borç krizi dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'deki devasa gayrimenkul piyasasını etkiliyor. Yeni konut satışları ve inşaatına başlanan konut sayısı keskin şekilde gerilerken, kredi almanın zorlaşmasıyla birlikte inşaatların yarıda kalacağından endişelenen potasiyel alıcılar alım kararlarını ertelemeye başladı.

Analistler ve gayrimenkul geliştirme şirketleri, Sunac'ın borcunu ödeyememesinin ardından diğer gayrimenkul geliştiricilerinin de borç ödemelerini geciktirme veya borç yapılandırma olasılığının arttığını belirttiler.

EVERGRANDE İLE BAŞLAMIŞTI

Çin’in gayrimenkul sektörü, Çinli Evergrande Group ve Kaisa Group’un borçlarında temerrüde düşmesinden zarar görmüştü. Son olarak Zhongliang Holdings borçları ödeyememişti.

Analistler ve gayrimenkul geliştirme şirketleri, Sunac’ın borcunu ödeyememesinin ardından diğer gayrimenkul geliştiricilerinin de borç ödemelerini geciktirme veya borç yapılandırma olasılığının arttığını belirttiler. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde