Çin, Fransa ile 'Yuan' üzerinden LNG ticareti konusunda anlaştı

Çin, Fransa ile 'Yuan' üzerinden LNG ticareti konusunda anlaştı

Çin Ulusal Petrol Şirketi CNOOC, Uluslararası ticarette ilk kez Çin Yuanı kullanarak Fransız Total Energies şirketi ile Sıvılaştırılmış Doğal gaz ticareti yapıldığını açıkladı.

Çin, Fransa ile 'Yuan' üzerinden LNG ticareti konusunda anlaştı
16px
24px
29.03.2023 20:49
ABONE OLgoogle

Çin Ulusal Petrol Şirketi CNOOC, Fransız şirket Total Energies ile Çin Yuanı para birimini kullanarak ilk LNG (Sıvılaştırılmış Doğal gaz) ticaretinin yapıldığını açıkladı.

Total Energies, Birleşik Arap Emirlikleri’nden ithal edilen yaklaşık 65 bin ton LNG’nin ticarette el değiştirdiğini açıklasa da konu ve söz konusu satın alım ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Çin, uluslararası para birimini oluşturmak ve doların dünya ticareti üzerindeki hakimiyetini zayıflatmak amacıyla son yıllarda petrol ve gaz ticaretini yuan üzerinden yapmaya önem veriyor.

Rusya, Batılı devletlerin yaptırımlarına maruz kaldığı bu dönemde yuan para birimine giderek daha fazla önem gösteriyor.

 Geçtiğimiz günlerde Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile Moskova’da görüşen Putin, Uluslararası ticarette Afrika, Asya ve Güney Amerika ülkelerinin “Çin Yuanı” kullanması yönünde çağrıda bulunmuştu.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde