Çimento sektörü: Enerji fiyatlarındaki bu artışla üretim yapabilmemiz imkansız

Çimento sektörü: Enerji fiyatlarındaki bu artışla üretim yapabilmemiz imkansız

Geçen sene Temmuz-Ağustos aylarında 50-55 dolar olan petrokokun, şu an 200 dolar olduğunu ve ithal kömürün ise 300 dolar seviyelerine geldiğinin altını çizdi.

Çimento sektörü: Enerji fiyatlarındaki bu artışla üretim yapabilmemiz imkansız
16px
24px
08.10.2021 05:08
ABONE OLgoogle

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, enerji krizinin çimento sektörüne etkisi hakkında yaptığı açıklamada, 2021 Eylül ayı ortalaması 177 dolar olan kömürün uluslararası piyasalarda 300 doları görmesinin sektör genelinde endişeleri artırdığını, enerji fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi durumunda ise üretim yapabilmenin imkânsız hale geldiğini söyledi.

Türkçimento Başkanı Fatih Yücelik, enerji krizinin çimento sektörüne etkisini Bloomberg HT değerlendirdi.

Yücelik, enerji fiyatlarındaki artış hakkında yaptığı değerlendirmede, geçen sene Temmuz-Ağustos aylarında 50-55 dolar olan petrokokun, şu an 200 dolar olduğunu ve ithal kömürün ise 300 dolar seviyelerine geldiğinin altını çizdi.

Şu anda, çimento sektöründe ileriye dönük tüm senaryolarda kömür üreticisi ülkelerde üretimin artırılmaması halinde, bu artış trendlerinin ve krizin devam edeceğini öngördüklerini dile getiren Yücelik, sözlerine şöyle devam etti:

“2021 Eylül ayı ortalaması 177 dolar olan kömürün uluslararası piyasalarda dün 300 doları görmesi endişelerimizi oldukça artırdı. Fiyat artışlarını maalesef maliyetlerimize yansıtamıyoruz. Bu rakamlarla üretim yapabilmek gerçekten imkânsız hale geliyor.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde