Çiller'in, seçime aylar kala parti kuracağı iddia edildi

Çiller'in, seçime aylar kala parti kuracağı iddia edildi

Eski Başbakan, geçtiğimiz günlerde bir etkinlikte aktif siyasete geri dönüş sinyali vermişti

Çiller'in, seçime aylar kala parti kuracağı iddia edildi
16px
24px
14.08.2022 00:33
ABONE OLgoogle

Bir süredir siyasete yeniden döneceği konuşulan eski Başbakan Tansu Çiller'in partisini kurmak için çalışmalarını hızlandırdığı öğrenildi. Siyaset kulislerinde Çiller'in, seçime aylar kala il başkanlarını atamaya başladığı iddia edildi.

Medyaradar'ın haberine göre, Haziran 2023'te yapılacak seçimlere aylar kala siyaset kulislerinde Çiller'in son dönemde parti kurmaya ilişkin görüşmeler yaptığı konuşulurken, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, Çiller'in kendisinden partiyi devretmesini talep ettiğini söylemişti.

"Ben milletimi özledim"

Çiller geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalının etkinliğinde aktif siyasete geri dönüş sinyali vermiş ve şu şekilde konuşmuştu: "Ben milletimi özledim. Kim ne kadar isterse, o kadarını alır. Bu benim bir borcum. Bu benim üstümde bir vebal. Yani karar vermiş durumda değilim. Ama neye karar verirsem vereyim bunu koltuk için yapmayacağım, bunu bir ikbal için yapmayacağım." 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde