Çiftçi zirvesinin sponsoru ABD'li Cargill!

Çiftçi zirvesinin sponsoru ABD'li Cargill!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayesinde yapılan “Çiftçi Zirvesi”ne ABD’li Cargill firmasının ana sponsor olması şaşırttı.

Çiftçi zirvesinin sponsoru ABD'li Cargill!
16px
24px
02.07.2021 05:42
ABONE OLgoogle

Bakanlığın bir taraftan halk sağlığını dikkate alarak NBŞ kotasının düşürüldüğünü savunurken, diğer taraftan Türkiye’de en önemli NBŞ üreticisi küresel bir firmanın ana sponsorluğunda “Çiftçi Zirvesi” düzenlemesi yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.

Nişasta bazlı şeker (NBŞ) kotası, halk sağlığı gerekçesiyle hükümet tarafından yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülürken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kotaları yüzde 50 indirme ve artırma yetkisi bulunuyor. Son iki yıldır, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yüzde 50 indirme hakkını kullanmasından dolayı nişasta bazlı şekerlerin kotası yüzde 2,5 olarak uygulanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı da kotaların düşürülmesini halk sağlığı açısından savunuyor. Kamuoyunda da NBŞ konusunda önemli bir duyarlık bulunurken, Sabah Gazetesi tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’nın himayesinde yapılan 1. Türkiye Çiftçi Zirvesi’ne Türkiye’de en yüksek nişasta bazlı şeker kotası bulunan ABD’li Cargill firmasının ana sponsor olması, Çiftçi Zirvesi’ne damgasını vurdu. Çiftçi Zirvesi’nin 6 ana sponsoru bulunurken, bu sponsorlar arasında ABD’li Cargill firması da yer aldı.

CARGILL İÇİN İYİ BİR PR OLDU

Türkiye tarımının ve çiftçinin sorunlarının konuşulduğu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin de ana konuşmacılarından olduğu “Çiftçi Zirvesi”nin Cargill’in ana sponsorluğunda yapılması tepki çekerken, bakanlığın nişasta bazlı şekerler konusundaki çelişkisini de gözler önüne serdi. Cargill’in bakanlığın himayesinde yapılan ‘Çiftçi Zirvesi’ne sponsor olması iyi bir PR (halkla ilişkiler) çalışması olarak görülüyor.

Sadettin İnan/Milli Gazete

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde