Chelsea için Muhsin Bayrak kaç milyar teklif etti, Abramovich ne cevap verdi?

Chelsea için Muhsin Bayrak kaç milyar teklif etti, Abramovich ne cevap verdi?

Chelsea Futbol Kulübü’nün sahibi Rus milyarder Roman Abramovich, Chelsea futbol kulübünü sattığını açıklamıştı. Güncel gelişmelerden en çok konuşulan ise Chelsea’yi Türk milyarder Muhsin Bayrak’ın alacağıdır. Haberde Muhsin Bayrak kim? Para kaynakları neler? soruları incelendi.

Chelsea için Muhsin Bayrak kaç milyar teklif etti, Abramovich ne cevap verdi?
16px
24px
07.03.2022 11:36
ABONE OLgoogle

The Sun, The Telegraph, Mirror gazeteleri Muhsin Bayrak’ı manşetten haber yaptı. The Sun, The Telegraph ve Mirror gazeteleri Muhsin Bayrak’ın Türk bayrağını Londra’da dalgalandıracağız sözlerine yer vermiştir. Hakkında az bilinen bir iş insanı olduğu haber olarak belirtildi. Başarılı bir iş insanı olduğunu ancak Chelsea’yı alacak kadar zengin olmadığı manşette belirtildi.

Para kaynaklarının ise inşaat, kripto para, turizm, otomotiv sektöründen olduğu ifade edildi. Ayrıca Premier Lig CEO'su Richard Masters, her iki taraf da hızlı bir anlaşmaya varabilirse, satışın hızlı bir şekilde, muhtemelen 10 gün içinde onaylanabileceğini öne sürdü. Abramovich'in satılığa çıkardığı Chelsea'ya hangi Türk iş insanı talip oldu?

ABRAMOVİCH TEKLİFİ REDDETTİ

News Headline’ın haberine göre; Muhsin Bayrak’ın en son 2,5 milyar dolar teklif ettiğini ancak Abramavich’in bu teklifi ret ettiği yazıldı.

Bazı raporlara göre ise Muhsin Bayrak’ın net servetinin 11 milyar dolar olduğunu ve böylelikle rahatça Chelsea’yı alabileceğini yazmaktadır. Express’in haberine göre; eğer Bayrak Chelsea’yi alırsa ilk transferinin Türk futbolcu Merih Demiral olacağı yazılmaktadır.

NEW YORK TİMES ŞÜPHELİ

Bayrak’ın Chelsea’yi satın alacağı haberini ilk olarak New York Times’da Gazetecilik yapan Tarık Panja duyurdu. Panja Bayrak’ın kulübü almak istemesini sorguluyor. Nedeni ise Bayrak hakkında çok az şey bilinmesidir. Panja Bayrak’ın asıl niyetinin ne olduğunu bilmek istiyor. ESPN'in daha önceki bir raporunda, 300'den fazla parti, Roman Abramovich’in kulübü satması için alıcı bulmasını istedi.  Birçok alıcı olmasına rağmen bunların yalnızca 10’unun güvenilir olduğu teyit edildi. Bu durumda Bayrak kulübü alması için öncelikle güvenilirlik testinden de geçmesi gerekir.

AŞİRET LİDERİ

Muhsin Bayrak'ın ailesi Türkiye sanayisinde adı duyulmuş ailelerdendir. Aslen Bitlisli olan Muhsin Bayrak, yüksek nüfus oranıyla Türkiye'nin en geniş ailelerinden biri olan Bitlisli Mutki Aşireti'nin lideridir. 90'lı yıllarda ailesiyle birlikte İstanbul'a göç eden Muhsin Bayrak, eğitimini burada tamamladı. İnşaat mühendisliği bölümünden mezun olan Muhsin Bayrak, 1999 yılında bir şirket kurdu. Yurt içinde ve yurt dışında projelerde yer aldı. Muhsin Bayrak "Aşireti Kurumsallaştıran Ağa" kimliği ile tanınıyor. Büyük aile sanayiden otomotive ve matbaacılığa, inşaattan, bioenerji ve kozmetiğe kadar pek çok alanda bulunan yatırımları AB Grup Holding çatısı altında faaliyet gösteriyor.

KÖYDE ÇİFTÇİYDİK

AB Grup Holding Başkanı Muhsin Bayrak, şirketinin ve kendisinin kısa öyküsünü “Biz devletimizi çok seviyoruz ve her zaman devletimizin yanında olduk. Hep gençlerimize iş bulma ve okutma derdindeyiz. Biz bir anneden 13 kardeşiz. Bitlisliyim. İstanbul’a 1990’larda geldim. Köyde çiftçiydik." ifadelerine yer vermişti. 

Bayrak "Babamın 7 tane köyü vardı, ağaydı ama 1190’larda hepsini bıraktık ve coğrafyamızdaki ciddi sıkıntılar nedeniyle İstanbul’a geldik. Gelirken de kardeşlerimle ‘inşaatlarda çalışırız’ diye kendi kazma küreklerimizi de aldık geldik." diye anlatmıştı.

SERVETİ NE KADAR

Muhsin Bayrak, 1999 yılında kurduğu AB Group Holding adlı bir şirketin başkanı olan bir Türk girişimcidir. AB Grup Holding, Enerjiden inşaata, turizmden marinaya kadar pek çok alanda uluslararası yatırımlar yaparak Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Yunanistan ve İspanya’da da faaliyet gösteriyor.

AZ ŞEY BİLİNİYOR

Geçmişi hakkında çok az şey biliniyor ve şu anda İstanbul'da yaşıyor. The Sun , Eurosport ve The Mirror gibi bir dizi yayın, milyarderin net değerinin 8 milyar dolar olduğunu bildirdi. Ancak bu bilgi doğrulanmadı. Yazılanlara göre; Bayrak Chelsea’yi alacak kadar zengin değil. Bu rakam Forbes tarafından doğrulanmadı. Ancak Forbes'a göre Chelsea futbol kulübü 3,2 milyar dolarlık şaşırtıcı bir değere sahip. Yani Muhsin'in kulübü satın alabilmesi için en az 8 milyar dolarlık bir serveti olması gerekiyor

YUNANİSTAN ELEKTRİK SANTRALİ

Yunanistan'da elektrik santrali bulunan ve Atina Marinası'nı da inşaa eden Muhsin Bayrak, son olarak dünyaca ünlü ödüllü mimar Prof. Barbaros Sağdıç tarafından tasarlanan Madnasa Türkbükü ve Madnasa Zirve'nin yanı sıra Türk bayrağı şeklinde inşa edilecek olan AB Grup Holding Teknoloji Üssü ile Bodrum Türkbükü'nde 150 milyon dolarlık yatırıma imza attı. Muhsin Bayrak, İngiltere'nin başkenti Londra'daki yatırımlarıyla da dikkat çekiyor.

KRİPTO PARA YATIRIMLARI

Bayrak, kripto para sektörlerinde yatırımları bulunan AB Grup Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı'dır. Şu anda net serveti bilinmiyor. İstanbul'da yerleşikler ve birçok Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyorlar ve İngiltere'de ve özellikle Londra'da para kaynakları var.

Girayalp Karakuş/Odatv.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde