Cezaevinden çıksın diye kredi çektiği eşi tarafından katledildi! Cinayetin detayları kan dondurdu

Cezaevinden çıksın diye kredi çektiği eşi tarafından katledildi! Cinayetin detayları kan dondurdu

Boşanmak isteyen eşi Arzu Sabancaoğlu'nu (25) av tüfeği ile vuran, otomobiliyle iki saat dolaştırdıktan sonra Kadıköy'deki özel bir hastanenin önüne bırakıp kaçan Deniz Sabancaoğlu'nun (35) olaydan önce baldızına banka kredisi çektirdiği avukata ödeme yaparak tutuklu bulunduğu cezaevinden çıkmış:

Cezaevinden çıksın diye kredi çektiği eşi tarafından katledildi! Cinayetin detayları kan dondurdu
16px
24px
05.10.2020 05:05
ABONE OLgoogle

Arzu Sabancaoğlu, yaklaşık 1.5 ay önce, eşinin hapisten çıkması için ablasından 15 bin TL kredi çekmesini istedi. Ablasının bu isteği yerine getirmesi üzerine, çektikleri kredi ile eşi Deniz Sabancaoğlu’nun içeriden çıkmasını sağladılar. Eşinden boşanmak istediğini belirten Arzu Sabancaoğlu, Deniz Sabancaoğlu tarafından av tüfeği ile vurularak öldürüldü. Cinayetin ayrıntıları ise kan dondurdu!

Sanık Deniz Sabancaoğlu'nun 'cinayet' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada Arzu Sabancaoğlu'nun kardeşi Ayşenur Kol şunları söyledi:

"Aralarında sürekli bir problem vardı. Ablam ayrılmak istiyordu ama tehdit ettiği için boşanma davası açamamıştı. Daha önce de ablamı darp etmişti. Bu nedenle silahla öldürdü ve hastanenin önüne bırakıp kaçtı. Bu cinayeti de planlayarak işledi. Ablam yaklaşık 6 aydır bizimle birlikte yaşıyordu ve ayrılmak istiyordu. Davanın bir an önce sonuçlanmasını ve en ağır cezayı almasını istiyoruz.

'HER DURUŞMADA AYNI ACI'

Çünkü her duruşmada aynı acıyı yaşıyoruz. Hâlâ bir karar çıkmadı ve yıprandık. Olaydan 1.5 ay önce ablam, çocuğunun babası olan sanığın cezaevinden çıkması için benden bankadan 15 bin lira kredi çekmemi istedi. Ben de bu isteğini kabul ettim ve parayı çekerek avukatına vekâlet ücreti olarak ödedik. Daha sonra da cezaevinden çıktı."

Hürriyet'in haberine göre; Öldürülen Arzu Sabancaoğlu'nun ailesinin avukatı Ekin Baltaş ise "Sanık, savcılık aşamasında verdiği ifadede, hastane önüne bıraktığında Arzu'nun hâlâ yaşadığını iddia etmiştir. Oysa ki öldürülen kadına saat 22.43'te ateş eden ve eşyalarını yola atan sanığın, Arzu'yu hastaneye getirme saati 01.00'dır.

Sanık, vurduğu kadının can çekişerek kan kaybından ölmesini saatlerce izlemiştir. Sanık, maktul Arzu'yu tasarlayarak, eziyet çektirerek öldürmüş, hiçbir pişmanlık belirtisi göstermeksizin kaçmaya çalışırken yakalanmış ve ardından da mahkemeyi yanıltmaya yönelik beyanlarda bulunmuş olup, en üst sınırdan cezalandırılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde