Cep telefonunda taksit sayısı 3 aya iniyor

Cep telefonunda taksit sayısı 3 aya iniyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tüketici kredilerinde vade sınırlamasına gidiyor.

Cep telefonunda taksit sayısı 3 aya iniyor
16px
24px
06.01.2020 06:44
ABONE OLgoogle

Buna göre, cep telefonu ve tablet alımı için kullanılan kredilerin vadesinin indirilmesi planlanıyor. Düzenlemeye göre fiyatı 3 bin 500 liranın üzerindeki telefonlar için kullanılan kredilerin taksit sayılarını 6 aydan 3 aya indirilecek.

BDDK cep telefonu ve tablet alımı kredilerinde vadenin altıdan üç aya indirilmesini öngören yönetmelik taslağı yayımladı

Kurum, bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik ve Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılmasına yönelik iki taslak yönetmelik yayınladı. 

Buna göre, bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 12 ayı, tablet alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 3 ayı, fiyatı 3.500 TL'ye kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 12 ayı, fiyatı 3.500 TL'nin üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi 3 ayı aşamayacak.

Taksit sayısı düşüyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) şimdi 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonları için taksit sayısını 3’e düşürmeye hazırlanıyor.

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik taslağında, “...fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasına kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi on iki ayı, fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirası’nın üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi üç ayı aşamaz” ifadesi yer aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde