Cenk Çelik cinayetinde 15 kişi tutuklandı!

Cenk Çelik cinayetinde 15 kişi tutuklandı!

Sedat Peker hakkında çektiği videolar ile tanınan Cenk Çelik'in Ümraniye'de silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında Adana'da 'Baygaralar Grubu' olarak bilinen suç örgütüne yapılan operasyonda 15 kişi tutuklandı.

Cenk Çelik cinayetinde 15 kişi tutuklandı!
16px
24px
09.11.2022 07:15
ABONE OLgoogle

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Adana’da faaliyet gösteren ve İstanbul’da işlenen cinayetle ilişkisi olduğu tespit edilen ‘Baygaralar Grubu’ olarak bilinen suç örgütüne operasyon düzenlendiğini, 15 kişinin tutuklandığını açıkladı.

EGM tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, 17.09.2022 tarihinde Ümraniye ilçesinde Cenk Çelik isimli şahsın öldürülmesi olayının şüphelisi olan Özgür B. 19.09.2022 tarihinde yakalanarak tutuklanmıştır.

Cinayeti azmettiren ve organizasyona dahil olduğu tespit edilen Adana ilinde faaliyet gösteren Baygaralar Grubu olarak bilinen gruba yönelik 04.11.2022 günü yapılan operasyonda; 20 şahıs yakalanmıştır.

Şahıslarla birlikte 5 adet ruhsatsız tabanca, 288 adet değişik çap ve modelde fişek, 4.366 gram kokain, 770 gram esrar, 1 adet likit esrar, 10 bin 620 Dolar ve 42 bin 870 TL ele geçirilmiş, adliyeye sevk edilen şahıslardan 15 şahıs tutuklanmış, 5 şahıs hakkında adli kontrol kararı uygulanmıştır.”

NE OLMUŞTU

Olay, Ümraniye Atatürk Mahallesi Bülbül Sokak'ta 17 Eylül günü saat 14.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, 48 yaşında olan Cenk Çelik'e sokakta yürüdüğü sırada arkasından gelen bir şahıs silahını çıkarıp ateş etmeye başladı.

Kurşunların hedefi olan Çelik kanlar içerisinde yere yığılırken, şüpheli olay yerinden hızla kaçtı. Kafasına isabet eden 2 kurşunla ağır yaralanan şahsa, ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaptı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ağır yaralanan şahıs, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

ÜST ÜSTE PANTOLON GİYMİŞ

Yapılan araştırmada, Cenk Çelik'i başından silahla vurduktan sonra olay yerinden kaçan şüphelinin, kaçış güzergahında, önce olayda kullandığı silahı çöp kutusuna attığı, daha sonra da kılık değiştirebilmek amacıyla üst üste giydiği iki pantolondan birini çıkartıp attığı ortaya çıktı. Bulunan pantolonun cebinden çıkan kart üzerinden şüphelinin kaldığı oteli belirleyen polis, kaçan zanlının Özgür B. (19) olduğunu tespit etti.

YURTDIŞINA KAÇMAK ÜZEREYKEN YAKALANDI

Özgür B.'nin olayı gerçekleştirdikten sonra bir taksiye binerek Edirne'ye kadar gittiği, buradan da yurt dışına kaçmak için bazı şüphelilerle irtibata geçtiği sırada yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Çalışmaların devamında Özgür B'nin, 2 Ağustos tarihinde Adana'da gerçekleşen ve Ergün Opçin'in, motosikletli iki kişi tarafından öldürüldüğü olayda motosikleti süren kişi olduğu, bu nedenle hakkında yakalama kararı bulunduğu ortaya çıktı.

ADANA'DA CİNAYETE KARIŞMIŞ

Özgür B.'nin, Adana'da bir suç örgütüyle bağlantısı olduğu ve İstanbul'a Cenk Çelik'in öldürülmesi için gönderildiği bilgisi üzerinde duran polisin, araştırmayı bu yönde derinleştirdiği öğrenildi. Çeşitli suçlardan kaydı olan Özgür B. Cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde