Cemal Kalyoncu hangi sektöre yatırım yapacak?

Cemal Kalyoncu hangi sektöre yatırım yapacak?

Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, yeni yatırım planını açıkladı

Cemal Kalyoncu hangi sektöre yatırım yapacak?
16px
24px
18.04.2022 15:40
ABONE OLgoogle

Cemal Kalyoncu, gıda sektörüne girmeyi düşündüğünü belirterek, "Yani organik ve verimli gıda, dikey üretim noktasında düşüncelerim var. Belki öyle bir ciddi bir proje yapabilirim. Dünyanın, insanın ihtiyacı bu. Bir ülke için enerji ve gıda arz güvenliği ile sınır güvenliği ve ekonomik özgürlük çok önemli. Gıda ile ilgili böyle bir niyetim var." açıklamasında bulundu.

İnşaatta çok teknolojik işlere imza attıklarını, 300 kilometreye yakın metro projesi hayata geçirdiklerini dile getiren Kalyoncu, metrobüsü, Türkiye-KKTC arasında inşa ettikleri tatlı su boru hattını, Türkiye'nin ilk Avrupa’nın en büyük ileri biyolojik artırma tesisini ve bu arıtmadan çıkan atıklardan enerji üretme projesini, şu anda İstanbul'da çalışan çöp yakma tesisinden enerji üretme projesini Kalyon'un hayata geçirdiğini anlattı.

Kalyoncu, şu anda Silivri'de denizin altına doğal gaz depolama tesisi yaptıklarını kaydederek, 2 bin metre derinlikte depolar yaptıklarını, yazın fiyatlar düşükken alınacak doğal gazın kışın daha ekonomik olarak halka sunulabileceğini, yaptıkları işlerin topluma ve ekonomiye ne kadar katkı sağladığını vurguladı.

Kaynak: TV100

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde