Cemal Kalyoncu: Sermayem olsa o işe girerim

Cemal Kalyoncu: Sermayem olsa o işe girerim

Sanayiden enerjiye, altyapı projelerinden havalimanı işletmeciliğine pek çok dev projeyi hayata geçiren Kalyon Holding, son olarak Abu Dabili International Energy Holding (IEH) ile enerji alanında stratejik işbirliğine imza attı.

Cemal Kalyoncu: Sermayem olsa o işe girerim
16px
24px
24.08.2022 07:53
ABONE OLgoogle

Basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen Cemal Kalyoncu, "Yabancılar panel üretimi yapan Kalyon PV fabrikamıza ortak olmadı. Diğer enerji yatırımlarımız ve hidroelektrik santraller bu anlaşmanın dışında... İşbirliği bize finans noktasında büyük avantaj sağlayacak. Gelsin ortak olsun, bunun nesi yanlış? Ülkeye para giriyor, döviz giriyor. Birlikte yenilenebilir enerjide yurtiçi ve yurtdışında büyük işler yapacağız" diye konuştu.

Kalyoncu, son dönemde gündeme getirilen İstanbul Havalimanı'nı yabancılara satılacağı iddialarıyla ilgili olarak ise "Ortak aramıyoruz ama çok gelen-giden var. Kesinlikle sektörden çıkmayı düşünmüyorum" diye konuştu.

HİDROJEN ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Konya Karapınar'da 1.350 megavat yatırımının 1.100 megavatını kurdukları bilgisini veren Kalyoncu, şunları kaydetti: "Allah'ın izniyle aralık sonu-ocak başı tamamını bitireceğiz" dedi. Hidrojene yatırımın da gündemlerindea olduğunu anlatan Kalyoncu, Hintli ve Abu Dabilierle birlikte yatırm üzerinde çalıştıklarını ve daha proje aşamasında olduğunu anlattı:

"Ben değişik işleri, ilkleri yapmayı severim. Herkesin yaptığı işi değil de farklı bir iş yapalım istiyoruz..."

HER YERDE BÜYÜK CANLILIK VAR

Cemal Kalyoncu, ülke ekonomisini nasıl gördüğü sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Her yerde canlılık var. Restoranlarda, otellerde, uçaklarda yer yok. Üretici malını rahat satıyor. Piyasalar çok canlı. Herkes yüksek kâr açıklıyor. Enflasyonu düşürmek için Sayın Cumhurbaşkanımız uğraşıyor, ümidimiz o. Bizlerin de yardımcı olması lazım. Avrupa'da enerji maliyetleri çok yüksek, halimize şükredelim. Onlar çok daha kötü durumda. Yüksek enflasyonun nedeni kur artışı. Türkiye'nin en büyük sorunu enerjiye ödenen para."

SERMAYEM OLSA PİL İŞİNE GİRERİM

Pilve elektrikli otomobil işine çok çalıştıklarını söyleyen Kalyoncu, "O işte teknoloji çok hızlı değişiyor. Yatırımı da çok büyük olduğu için risk almak istemedim.

TOGG yatırımı olmasaydı, Hong Kong'lularla elektrikli otomobil işine girecektik.

Pil geleceğin işi, yapılması gereken yatırım. Büyük sermayem olsa o işe girerim" şeklinde konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde