Cem Uzan'dan Motorola hakkında suç duyurusu

Cem Uzan'dan Motorola hakkında suç duyurusu

ABD’li elektronik firması Motorola’nın 1.8 milyar dolar dolandırıldıkları gerekçesiyle haklarında hukuki girişimde bulunduğu Hakan Uzan ve Cem Uzan, Motorola hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cem Uzan'dan Motorola hakkında suç duyurusu
16px
24px
30.01.2021 08:52
ABONE OLgoogle

Hakan ve Cem Uzan bugün Tribunal Judiciaire de Paris Mahkemesi’nde Motorola’ya karşı 160 milyon ABD dolarını aşan “haksız fiil ve dolandırıcılık”tan oluşan zararların tazminatı için dava açtı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cem Uzan, “Bu Motorola Davası Uzan ailesinin uğradığı haksızlıkların tazminatı yolunda başlatılan İLK adımdır. Bu bir başlangıçtır. Yakın zamanda birçok yeni davayı başlatmak üzere son hazırlıklar tamamlanmaktadır. Bugüne dek ailemize karşı yapılmış onlarca milyar doları asan hırsızlıkların hesabi teker teker şahıslardan ve kurumlardan sorulacaktır” ifadelerini kullandı.

HAZİRAN 2005'TE NİHAİ KARAR VERİLDİ

1990’lı senelerde Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. 'yi (bir Uzan şirketi) finanse eden Motorola 1.8 milyar ABD dolara varan Motorola Ekipman ve Hizmetlerinin satışı için kredi vermiş bulunmakta idi. 2001 yılında Telsim'in temerrüde düşmesi üzerine Motorola, New York'un Güney Bölgesi'nde Uzan ailesi üyelerine karşı Finansman Anlaşmalarına dayanan şahsi tazminat davası başlatmış ve Temmuz 2003'te ayni mahkemeden şahıslar aleyhine karar almış idi.

İsviçre Zürih Ticaret Odası Tahkim Mahkemesi (ZCC), Telsim ve Motorola tarafından Sözleşmeler deki herhangi bir anlaşmazlık ve ihtilafın çözümü için yetkilendirilen forum olarak, Haziran 2005'te nihai karar verildi. 

Motorola bugün ve Eylül 2005'ten bu yana, imzalamış olduğu sözleşmeler ile Telsim Kredilerinden doğan alacakların tazminatı kararlardan oluşan alacak haklarını satarak devir ve temlik etmiş bulundu.

Odatv

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde