Cem Boyner ilk kez itiraf etti: Beymen'in satışı duygusal darbe

Cem Boyner ilk kez itiraf etti: Beymen'in satışı duygusal darbe

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, siyasetten Beymen'in satışına kadar pek çok gelişmeye dair açıklamalarda bulundu.

Cem Boyner ilk kez itiraf etti: Beymen'in satışı duygusal darbe
16px
24px
19.12.2019 07:54
ABONE OLgoogle

1995 yılında düzenlenen genel seçimlere Yeni Demokrasi Hareketi ile giren Cem Boyner, o dönemde Türkiye'de kişisel katkılarla siyasette fark yaratılabilecek bir ortam olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin yüksek potansiyeli üzerine bir hayal kurduklarını ancak ‘malı satamadıklarını' kaydeden Boyner, “O günün hayallerinin bir kısmı bugünün de hayalleri olarak devam ediyor. O dönemde biz biraz daha iyi yapabilseydik bu işi ya da vatandaş biraz daha cesur olabilseydi, biz belki bugün İspanya gibi bir ülke olabilirdik. O dönemde Türkiye'nin böyle şeylere ihtiyacı vardı. Bazı büyüklerimizin ‘yavaş acele edelim' gibi bir sözü vardı. Beymen ve Network 405 milyon dolara Katarlı Mayhoola'nın oldu

Biz belki o dönemde ilk seçime girmeseydik durum farklı olabilirdi. Siyaset müşterisi ile iş hayatı müşterisi birbirinden çok farklı. İş hayatı müşterisi umutla, siyaset müşterisi korkuyla satın alıyor” ifadelerini kullandı.

BEYMEN’İN SATIŞI DUYGUSAL DARBE

Cem Boyner, grubun önemli markaları arasında yer alan ve birkaç ay önce satışı gerçekleştirilen Beymen'in aslında duygusal bir darbe de yarattığını kaydetti. Boyner, “Markalarla duygusal bir bağ kurmadan onları yaşatmak önemli. Bu para ile ilgili değil ama hayatını sadece yatırıma bağlı gibi yaşadığınız oluyor ama onlarla bir yerde bağlarınız kopunca çok zor. Bu ellerle yaptığınız, 45 yıl sigortasının civatasının yeri belli o işlerle ayrışmanın getirdiği duygusal darbe var” diye konuştu.

Beymen'in satış sürecini anlatan Boyner, “2015'te bir ortaklık yaptık. Düğünde herkes halay çeker ama mesele boşanırken centilmen olmak. Her ortaklığın bitişi bir sonraki hayat için karnedir. Bir taraftan Beymen'in ayrışmasından sonra bir negatif his vardı bir taraftan da ahde vefa çizgisi içinde olayı bitirmiş olmanın enerjisi var.  Dev satış! Beymen kime satıldı? Cem Boyner ünlü markayı devretti

“EYVALLAH TOPLUMUYUZ”

Advantage Kart'ta da böyle oldu. Bankalar patladı ve biz sattık.” Konuşmasında, Türk toplumunda itirazın çok fazla kabul görmediğine dikkat çeken Boyner, bu kimliğini 5 bin yıllık bir kültür olduğunu ifade etti. Boyner, şunları söyledi: “Bütün icatlar itirazdan çıkar. Mum geliştirerek ampul yapılmadı, muma itiraz olduğu için ampul ortaya çıktı. Eyvallah toplumuyuz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde