Carlos Ghosn'u Lübnan'a kaçıranlara hapis cezası!

Carlos Ghosn'u Lübnan'a kaçıranlara hapis cezası!

Nissan eski CEO'su Lübnan asıllı Carlos Ghosn'un, ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a İstanbul üzerinden kaçmasına ilişkin davada, bir şirket yöneticisi ile 2 pilota 'göçmen kaçakçılığı' suçundan ayrı ayrı 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Carlos Ghosn'u Lübnan'a kaçıranlara hapis cezası!
16px
24px
24.02.2021 13:28
ABONE OLgoogle

Eski Nissan Üst Yöneticisi (CEO) Lübnan asıllı Carlos Ghosn'un, ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a İstanbul üzerinden kaçmasına ilişkin davada, MNG Jet Ticaret ve Operasyon Müdürü Okan Kösemen ile pilotlar Noyan Pasin ve Bahri Kutlu Sömek, 'göçmen kaçakçılığı'ndan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ne olmuştu?

Ghosn'un, İstanbul üzerinden kaçmasına ilişkin haklarında dava açılan 4 pilot, bir şirket yöneticisi ve 2 hostesin yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcılık, bir şirket yöneticisi ve 2 pilotun 'göçmen kaçakçılığı' suçundan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istemişti. Nissan eski CEO’su Carlos Ghosn'un firarında başrol oynayan Okan Kösemen'in hesabında 1.8 milyon TL tespit edildi

Mütalaada, sanık olan pilotlar Özgü Bilge Bayram ve Serhat Kahvecioğlu'nun üzerine atılı "göçmen kaçakçılığı" suçunun yasal unsurları oluşmadığından beraatleri istenmişti.

Hostes olan sanık Serpil Kurnaz Kuyumcu'nun da üzerine atılı suçun "ön ödemeye" tabi olması ve sanığın bu ön ödemeyi yerine getirmesi nedeniyle hakkındaki davanın düşürülmesini talep eden savcılık, diğer hostes sanık Nesrin Altunalan'ın da beraat etmesi gerektiğini belirtmişti.  Görüntüler ortaya çıktı! Carlos Ghosn, İstanbul’dan yürüyerek kaçmış

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde