Canlı yayında açıkladı: EYT ile ilgili son noktaya gelindi

Canlı yayında açıkladı: EYT ile ilgili son noktaya gelindi

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, EYT ile ilgili son noktaya gelindiğini söyledi.  

Canlı yayında açıkladı: EYT ile ilgili son noktaya gelindi
16px
24px
01.12.2022 09:14
ABONE OLgoogle

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. 

Kurtulmuş EYT ne zaman yasalaşacak sorusuna "Bu konu uzunca bir süredir hükümetin masasında olan bir konudur. Bununla ilgili bütün teknik detayların çalışması Çalışma Bakanlığımız tarafından yapıldı. Sonuna doğru gelindi, son rötuşlar yapılacak ve kamuoyuna sunulacak. Meclis takvimiyle de ilgili bir mesele. Cumhurbaşkanımız kamuoyuna açıklayacaktır. Önemli bir konu olduğunu biliyoruz. Artık son noktaya doğru gelindi" yanıtını verdi. 

Numan Kurtulmuş, asgari ücrete ilişkin olarakta, "Ümit ederim iyi oldu denilecek bir rakam açıklanacak" yorumunu yaptı. 

Kurtulmuş CNN Türk canlı yayınında, "Bir rakam söylemem ama rakamın nasıl belirleneceği bellidir. Bugün ilk toplantı yapılacak. Makul bir asgari ücretin belirlenmesine çalışılacaktır. Tatmin edici bir asgari ücret açıklanacağını ümit ediyorum. Vatandaşımızın alım gücünü artıracak bir artış olacağını düşünüyorum.  Burada şunu da yapmamak lazım, rakam söylemek kolay benim de gönlümden geçen rakamlar var... Spekülatif rakamlar üzerinden kamuoyunu yanlış yönlendirmek doğru değildir siyasetçi olarak bizim görevimizi doğru bilgiyi söylemektir. Türkiye'de alım gücünün artırılması en temel önceliklerimizdendir. İstihdam oranların artırılması işsizlik oranının aşağı çekilmesi hükümetin önceliklerindendir. Bunları bir arada yöneterek, daha çok insanın istihdam edilmesini temin ederek alım gücünü artıracak tarzda olmamız lazım. Türkiye'de asgari ücret neredeyse ortalama ücret haline gelmiştir. Ümit ederim iyi oldu denilecek bir rakam açıklanacaktır. " ifadesini kullandı. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde