Çanakkale turu ihalesi Ayhan Balcı'ya gitti

Çanakkale turu ihalesi Ayhan Balcı'ya gitti

AKP'li Eyüpsultan Belediyesi’nin Çanakkale Şehitliği gezi organizasyonu için açtığı ihaleyi, 2002 yılından beri AKP’nin Zeytinburnu ilçe teşkilatında yöneticilik yapan, milletvekili aday adayı da olan Ayhan Balcı’nın şirketi kazandı.

Çanakkale turu ihalesi Ayhan Balcı'ya gitti
16px
24px
12.08.2022 04:40
ABONE OLgoogle

45 günlük gezi organizasyonunu kapsayan ihalenin bedeli, 716 bin 400 TL.

Eyüpsultan Belediyesi “2022 yılı Çanakkale Şehitliği Gezi Organizasyonu” işi için 25 Temmuz 2022'de ihaleye çıktı. İhaleye 2 teklif sunuldu.

Sözcü'den Özlem Balcı'nın haberine göre 15 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında kapsayan gezi işi, 716 bin 400 TL'ye Balcıoğlu Gıda Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin oldu. Belediye ile şirket arasında 8 Ağustos günü sözleşme imzalandı.

AKP'DE YÖNETİCİLİK YAPTI

İhaleyi kazanan şirketin ortağı Ayhan Balcı, 2002 yılında AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında kurucu yönetim kurulu üyesi olarak göreve başladı. 2011 yılına kadar AKP Zeytinburnu ilçe teşkilatında çeşitli birimlerde başkan ve başkan yardımcılığı görevleri üstlendi.

15 Ocak 2011 tarihine AKP Zeytinburnu İlçe Teşkilatı Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanı iken görevinden istifa ederek İstanbul 2. bölgeden AKP milletvekili aday adayı oldu. Ancak seçimlerde aday listesine giremedi. Ayhan Balcı ve ailesine ait şirketler, başta Zeytinburnu Belediyesi olmak üzere Başakşehir, Bahçelievler, Beykoz, Beyoğlu ve Güngören belediyelerinden yıllardır milyonlarca liralık ihale alıyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde