Çalışma hayatının Davos'undan mesaj: Gücümüzün farkındayız. Yeter ki işimiz gücümüz, yarınlarımız olsun

Çalışma hayatının Davos'undan mesaj: Gücümüzün farkındayız. Yeter ki işimiz gücümüz, yarınlarımız olsun

“Zaman kenetlenme zamanı. Ülkemize, insanımıza ortak fayda yaratacak çözümler, fikirler, icraatler konuşmaya devam edeceğiz. Potansiyelimize, insanımıza, değerlerimize güveniyoruz"

Çalışma hayatının Davos'undan mesaj: Gücümüzün farkındayız. Yeter ki işimiz gücümüz, yarınlarımız olsun
16px
24px
15.10.2021 09:12
ABONE OLgoogle

Kamu, işçi ve işveren temsilcileri “Birlikte Mümkün” demek için bu sene de Ortak Paylaşım Forumu’nda bir araya geldi. Çalışma hayatının Davos’u kabul edilen Forum’da TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol açılış konuşması ile başlayan forumda, ardından Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay  ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr. Vedat Bilgin konuşmalarını yaptı.

Çalışma dünyasından uluslararası örgütlerinde yer aldığı forumda, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Genel Sekreteri Roberto Suarez Santos, IOE Onursal Başkanı Erol Kiresepi, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow'un yanı sıra, Birleşmiş Milletler ve Business Europe gibi kuruluşlardan da temsilciler bulundu.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, açıış konuşmasında “Koronavirüsün, eşitsizlik virüsü olarak anılmasının temel sebeplerinden biri, salgının cinsiyet eşitliğine olan olumsuz etkisi. Tüm dünyada cinsiyet eşitsizliği için bugünden aksiyon almak çok önemli. İstihdama dahil olamayan özellikle eğitimli kadınların çalışma hayatına katkısını almak çok öenmli” vurgusu yaptı.

Her zaman olduğu gibi, rapor değil icraat yaklaşımıyla çalıştıkları belirten Akkol, konuşmasında gençler ve kadınlar için TİSK ekosisteminde hayat geçirdikleri çalışmalardan bahsetti. Bu kapsamda TİSK Akademi, Genç Dönüşüm, Genç Kadın Liderler, çevik çalışma, kadınlara özel kota uygulamaları gibi fark yaratan icraatleri hakkında bilgi verdi.

BİRLİKTE MÜMKÜN

Akkol, 3 yıl önce üçlü saç ayağında “Birlikte Mümkün Türkiye” sloganıyla yola çıkılan bu Forum sonrası birlikte çok daha fazlasının mümkün olacağını vurgulayarak, büyük küçük demeden hep birlikte aksiyon almanın değerine inandığını belirtti.

Bu kapsamda, “Göreve geldiği ilk günden bu yana desteğini esirgemeyen Bakanımız Sayın Vedat Bilgin’e, TÜRK – İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’a ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a teşekkürlerimi sunuyorum.” diyen Akkol, forum açılış konuşmasını şu mesaj ile tamamladı:

“Zaman kenetlenme zamanı. Ülkemize, insanımıza ortak fayda yaratacak çözümler, fikirler, icraatler konuşmaya devam edeceğiz. Potansiyelimize, insanımıza, değerlerimize güveniyoruz. Gücümüzün farkındayız. Yeter ki işimiz gücümüz yarınlarımız olsun.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde