Çakıcı'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret: Ne konuşuldu?

Çakıcı'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret: Ne konuşuldu?

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti.

Çakıcı'dan Devlet Bahçeli'ye ziyaret: Ne konuşuldu?
16px
24px
29.08.2022 16:35
ABONE OLgoogle

1 saat süren görüşmede genel af konusunun konuşulduğu belirtildi.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre görüşmede genel af konusu da masaya yatırıldı. 

Af kapsamında MHP'ye çok sayıda talep geldiği ve MHP’nin hazırlığa başladığı öne sürülürken yapılacak çalışmada öncelikli kriterin devlete yönelik işlenen suçlar olmasının beklendiği, çalışmada ikinci olarak da cezasızlık algısının oluşturulmamasının dikkate alınacağı belirtildi.

Çakıcı affı çıkarıldı

Bu açıklamadan yaklaşık 2 yıl sonra 16 yıl cezaevinde yatan Ülkücü mafya lideri Alaattin Çakıcı 16 yıl cezaevinde yattıktan sonra AKP ve MHP’nin imzasını taşıyan infaz düzenlemesiyle cezaevinden tahliye edildi.

Çakıcı hapisten çıktıktan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkür mesajı yayınladı. Her fırsatta Çakıcı sevgisini dile getiren Devlet Bahçeli bugün saat 14.00 sıralarında Çakıcı’yı makamında ağırladı. Ziyaret tam 1 saat sürdü. Nezaket ziyareti olduğunu belirten kaynağımız genel af konusunun masaya yatırıldığını belirtti.

'Seçim yatırımı'

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan haberlerde af kapsamında MHP'ye çok sayıda talep geldiği ve MHP’nin hazırlığa başladığı bilgisi yer almıştı.

Haberde; yapılacak çalışmada öncelikli kriterin devlete yönelik işlenen suçlar olmasının beklendiği, çalışmada ikinci olarak da cezasızlık algısının oluşturulmamasının dikkate alınacağı belirtildi.

Çalışma tamamlandıktan sonra AKP’yle paylaşılacak. Gerekirse ortak komisyon kurulup teklife son şekli verilecek. Seçim öncesi bir affın çıkabileceği, AKP ve MHP’nin bu konuyu seçim yatırımı olarak gördükleri, kulislerde konuşulan konular arasında.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde