CHP’li vekil ‘milyonluk boşanma’yı Soylu’ya sordu: Mal kaçırma amacı mı var?

CHP’li vekil ‘milyonluk boşanma’yı Soylu’ya sordu: Mal kaçırma amacı mı var?

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, işadamı M.G. ve eşi N.G’nin ‘milyonluk boşanma protokolü’yle ilgili soru önergesi verdi: “Mal kaçırma amacı mı var?”

CHP’li vekil ‘milyonluk boşanma’yı Soylu’ya sordu: Mal kaçırma amacı mı var?
16px
24px
23.03.2018 20:54
ABONE OLgoogle

M. G. ve N. G çifti, 31 Temmuz 2017’de protokol yaparak anlaşmalı biçimde boşanmıştı.

Boşanma protokolünde kocanın eski eşine ’10 yılda 10 milyon pound ve ayda 130 bin lira nafaka, İstanbul, Ankara ve Ayvalık’ta birer ev, Dikmen’de 35 gayrimenkul, yat ve 15 gün önceden bildirmek koşuluyla jet kullanımı’ vereceği yer alıyordu.

Hürriyet’in haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Emir, M.G’nin eşine boşanma yoluyla bir ‘servet’ ödemesinin, mal kaçırma amacıyla yapıldığı iddialarını sordu.

Emir, Ankara’da kaldırım, asfalt, beton, bariyer ve mezar taşı üretiminde tekel olan Belbeton A.Ş.’nin, G.’nin ailesinin sahibi olduğu inşaat şirketi tarafından satın alınmasına karşın perde arkasında eski belediye başkanı Melih Göçek ve ailesinin etkisi altında olduğunun kamuoyu gündeminden hiç düşmediğini söyledi.

CHP’li vekil, Belbeton A.Ş.’nin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aylık 60-70 milyon liralık iş aldığının, yıllık hak edişinin de 1 milyar liraya ulaştığının ifade edildiğini belirtti.

M.G.’nin, uzun zamandır yurtdışında olduğunun iddia edildiğini söyleyen Emir, Soylu’ya özetle şu soruları iletti:

* Belbeton Beton Elemanları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, 2012 yılından itibaren Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden hangi ihaleleri almıştır?

* Eşe boşanma yoluyla aktarılan malvarlığının, mal kaçırma amacıyla gerçekleştirildiği iddia edilmektedir?

* Konuyla ilgili herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?”

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun 19 Mart tarihinde duyurduğu habere erişim engeli getirilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde