CHP'den Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler hakkında ortalığı sarsacak iddialar

CHP'den Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler hakkında ortalığı sarsacak iddialar

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler hakkında gündemi değiştirecek iddialarda bulundu. O

CHP'den Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler hakkında ortalığı sarsacak iddialar
16px
24px
08.12.2020 20:07
ABONE OLgoogle

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kamu kaynaklarını heba ettiğini vurgulayan CHP’li Adıgüzel, “Bu kadar kamu zararı varken bir soruşturmaya konu edilmemiştir. Ama 7 bin lira maliyet için Atatürk Parkı projesine soruşturma açılmıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler hakkında ortalığı sarsacak çarpıcı iddialarda bulundu.

Ordu’da bir esnafın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in kullanması için 3,5 yıl için lüks otomobili sadece kiraladığını öğrendiklerini belirten CHP’li Adıgüzel, “Hilmi Güler madem şahsına bir aracı 3,5 yıl için sadece 1000 liraya kiralayabiliyorsa, neden belediyelere alınan makam araçlarına aylık 15.000 lira kira bedelleri veriyor? Onları da bu şekilde ucuza alabilir.  İkincisi bu hayırsever vatandaş bir milyon lirayı hayır için yapıyorsa, Ordu Büyükşehir Belediyesi taşeron işçileri 3 aydır maaş alamıyorlar” dedi.

“ÇALIŞANLAR 3 AYDIR MAAŞ ALAMIYORLAR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi taşeron işçileri 3 aydır maaş alamadıklarını ve korona virüs sürecinde zor durumda olan işçilerin durumunu hatırlatan Adıgüzel, “Bir hayırseverlik de onlara yapın” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN PARASI ÇÖPE ATILMIŞTIR”

“Ordu Belediyesi’nin kaynakları heba ediliyor” diyen Adıgüzel, “Botanik Park, Boztepe Cam Teras, Macera Parkı, Yason Burnu, Ordu Sahil Deniz Yıldızı gibi. Milyonlarca lira harcanmış birçoğu proje aşamasında durdurulmuş, milletin parası çöpe atılmıştır. Eskipazar Botanik Parkında gelinen nokta 16 MİLYONLUK otlaklıktır” değerlendirmesinde bulundu. Ordulu esnafın başkan sevdası: 1.3 milyonluk aracı Bin TL'ye kiraladı!

CHP’li Adıgüzel’in açıklamalarının tamamı şu şekilde:

Ordulu bir esnafın Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e 3,5 yıl için lüks bir otomobili sadece 1.000 liraya kiraladığını öğrendik. Bu lüks aracın normalde aylık kira bedeli 25 bin liradır, 3,5 yılda bir milyon liralık kira bedeli yapar.  Hilmi Güler madem şahsına bir aracı 3,5 yıl için sadece 1000 liraya kiralayabiliyorsa, neden belediyelere alınan makam araçlarına aylık 15.000 lira kira bedelleri veriyor? Onları da bu şekilde ucuza alabilir.  İkincisi bu hayırsever vatandaş bir milyon lirayı hayır için yapıyorsa, Ordu Büyükşehir Belediyesi taşeron işçileri 3 aydır maaş alamıyorlar. Bu pandemi koşullarında eve ekmek götüremiyorlar, aç ve bitap durumdalar.  Bir hayırseverlik de onlara yapsın.

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediyesi birçok hikâye proje için kamu kaynaklarını heba etmektedir. Botanik Park, Boztepe Cam Teras, Macera Parkı, Yason burnu, Ordu sahil Deniz Yıldızı gibi. Milyonlarca lira harcanmış birçoğu proje aşamasında durdurulmuş, milletin parası çöpe atılmıştır. Eskipazar Botanik Parkında gelinen nokta 16 MİLYONLUK OTLAKtır.  Tüm bunlar ortada iken, bu kadar kamu zararı varken bir soruşturmaya konu edilmemiştir. Ama 7 bin lira maliyet için Fındıklı CHP'li belediyenin Atatürk Parkı projesine ve İstanbul Büyükşehir'in Kanal İstanbul'la ilgili bilgilendirme afişlerine soruşturma açılmıştır. Her fırsatta beytülmal deyip siyaset yapanlara sormak lazım. Bu kimin malı? Zaten Beyt'ül mal diye diye malı götürdüler. Ordu'da pandemide çalışan filyasyon ekiplerinin ulaşım hizmetleri için Ordu Ticaret Odası ve Ordu Borsasından valilik ve sağlık müdürlüğünce yardım talep edilmiş, her iki kurumdan 100'er bin lira istenmiştir. Bu kurumlarımız da derhal gereğini yapmışlardır. Ancak kurumların gönderdiği para Valilik üzerinden ve bir ihale yoluyla değil, direkt işaret edilen bir firmaya direkt borsa ve oda tarafından göndertilmiştir. Hülle yapılmıştır. Bu 200 bin TL gönderilen şahsın da AKP Altınordu yönetim kurulunda olmasına şaşırdık mı hayır?

Kaynak Ali Yazan/Yeniçağ 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde