CHP'den Halkbank açıklaması: Yaşananlar 'hata' diye basitçe geçiştirilemez

CHP'den Halkbank açıklaması: Yaşananlar 'hata' diye basitçe geçiştirilemez

Aykut Erdoğdu, bankacılığın bir itibar sistemi olduğunu ve güven temelleri üzerine oturduğunu belirterek "Gece yaşananlar hata diye basitçe geçiştirilemez" ifadesini kullandı.

CHP'den Halkbank açıklaması: Yaşananlar 'hata' diye basitçe geçiştirilemez
16px
24px
01.09.2018 19:58
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, dün gece hatalı döviz kurlarıyla gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yaşananların 'bankacılık sisteminin itibarını ve güvenini sarsacak olaylar' olduğunu savunan Erdoğdu, şu değerlendirmeyi yaptı:    Halkbank’tan skandal dolar itiraf: Ucuza sattık! Ama..

"Bankacılık bir itibar sistemidir ve güven temelleri üzerine oturur. Gece yaşananlar hata diye basitçe geçiştirilemez. Kurumsal itibarımız yerlerde sürünüyor. Hükümet ise tüm bu olan biteni sadece seyrediyor. Hükümet derhal kapsamlı bir açıklama yapmalı ve dün gece yaşananları saniye saniye açıklamalıdır"   Prof. Dr. Karatepe: Halkbank 3.72'den ne kadar dolar sattı?

Kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapılmaması durumda, bankacılık sisteminde güvensizlik ortamı başlayacağını ve bunun çok ciddi sonuçlar doğuracağını aktaran Erdoğdu, tüm bu yaşananların hesabının sorulması gerektiğini kaydetti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde