CHP'den Erdoğan'ın 'yeni dönem' mesajlarına tepki: 18 yıldır neredeydiniz? Kurbağanın gözü patladı

CHP'den Erdoğan'ın 'yeni dönem' mesajlarına tepki: 18 yıldır neredeydiniz? Kurbağanın gözü patladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'yeni dönem' mesajlarına tepki gösteren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, açıklanan 'ekonomi hedeflerini' hatırlatarak "Fiyat istikrarı, finansal istikrarmış, 18 yıldır neredeydiniz? Kurbağanın gözü patladı" diye konuştu.

CHP'den Erdoğan'ın 'yeni dönem' mesajlarına tepki: 18 yıldır neredeydiniz? Kurbağanın gözü patladı
16px
24px
14.11.2020 16:50
ABONE OLgoogle

Hatay'da konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası Başkanı'nın görevden ayrılması ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesi ile ilgili "Merkez Bankası Başkanı'nı ve bakanı değiştirdiler, hayırlı olsun. Ama uçak eski, metal yorgunu. Yardımcı pilotları değiştirdiler ama kaptan eski. Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" dedi. 

"ERKEN SEÇİME HAZIRIZ"

Öztrak, halkın erken seçim istediğini belirterek "Bu beceriksizleri, bu liyakatsizleri millet artık istemiyor.

"'ADALET' DİYORLAR MEYDANLARDA..."

Öztrak, AKP'nin 'Adalet, üretim, hakça paylaşmak' sözcüklerini kullanmaya başladığını ama bu sözlerin CHP'ye ait olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: 

"2018 yılında ekonomi masasını kurduk. 2018’den öncede burada gördüğünüz adalet, üretim, hakça paylaşmak sözcüklerini o gün de kullandık seçimlerden önce, bugün de kullanıyoruz. Ama bakıyorum bugün birileri bizimle beraber bu sözcükleri kullanmaya başladı. 'Adalet' diyorlar meydanlarda... Geçmiş olsun. 18 yıldır ne yapıyordunuz? 'Üretim' diyorlar, 18 yıldır üretim neredeydi? Alıyordunuz dışarıdan sıcak parayı, şişiriyordunuz ekonomiyi.

"KURBAĞANIN GÖZÜ PATLADI"

'Hakça paylaşalım kimse dışarıda kalmasın' diyorlar. Havuz müteahhitlerinin haline, şu bütçenin haline bakın! Adamlara dolarla garantiyi verdiniz, tıkır tıkır paralarını ödüyorsunuz ama vatandaşa bir şey yok. Biz 'istikrar' diyorduk, şimdi bunlar da 'istikrar' demeye başladılar. Baktım; üç ayağı varmış programlarının. Fiyat istikrarı, finansal istikrarmış, 18 yıldır neredeydiniz? Kurbağanın gözü patladı. Şimdi kalkıp da bizim söylediklerimizi söyleyerek bu işleri çözebilmek mümkün değildir."

ALBAYRAK İSTİFA ETTİ, ERDOĞAN 'YENİ DÖNEM' MESAJI VERDİ

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, geçen hafta gece yarısı operasyonunla görevinden alınmış yerine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal atanmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da 8 Kasım'da Instagram hesabından istifa ettiğini duyurmuş, sessizliğe bürünen Beştepe'den 27 saat sonra yazılı bir açıklama gelmişti. Albayrak'ın yerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan getirilmişti.

Albayrak'ın istifasının ardından Erdoğan peş peşe 'yeni dönem' vurgusu yaparak hem hukuk hem de ekonomi alanın seferberlik başlatıldığını ilan etmişti.

Son 4 günde 3 kez 'yeni dönem, yeni reform ve yepyeni seferferlik' kavramlarını kullanarak mesajları veren Erdoğan, son olarak ekonomi yönetiminin tamamen değiştiğini açıklamıştı.

Ne yaptıklarını gördü, notlarını verdi. Bir an önce önüne sandık gelsin diye bekliyor. Erken seçime hazırız. Millet ilk seçimde bunları evlerine gönderecek" diye konuştu

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde