CEO ve üst yönetim primlerine sınır geliyor

CEO ve üst yönetim primlerine sınır geliyor

2018 bilançolarında yüksekliği ile dikkat çeken CEO ve üst yönetim primlerine BDDK sınırlama getiriyor. Amerika'da 10 yıl önce getirilen uygulama Türkiye'de de devreye sokulacak. Keyfi prim ve yüksek maaş devri kapanıyor.

CEO ve üst yönetim primlerine sınır geliyor
16px
24px
14.04.2019 09:12
ABONE OLgoogle

Türkiye'de bankalar en çok CEO ve üst yönetimlere verilen primlerle tartışma konusu oldu. 2018 bilançosunda bazı bankaların karının yüzde 25'ine yakınını üst yönetime prim olarak dağıttığı dikkat çekmişti. 

BDDK, Bakan Albayrak'ın talimatı ile yeni bir çalışma yaparak CEO ve üst yönetim primlerine sınırlama getiriliyor. Önümüzdeki günlerde hazırlanarak tartışmaya açılacak çalışma ile aynı zamanda üst yönetimin keyfi maaşlarına da sınırlama getirilecek. 40 üst düzey yönetici 100 milyonu cebine indirdi, binlerce Denizbanklı maaşına zam bile alamadı

Türkiye'deki bir çok bankanın halka açık olması, yüksek primler nedeniyle yatırımcıların da mağdur olmasına neden oluyordu.

BDDK'nın kısa süre içerisinde bu düzenlemeyi hayata geçireceği belirtiliyor. 

ÜST YÖNETİME ÖDENEN PARALAR LİĞİ


 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde